2016. október 25., kedd

Köszöntünk Szent Szellem!- KÖSZÖNTÜNK, SZERETET HULLÁMA!

"Hogy lakozzék Krisztus a hit által a ti szívetekben.. A szeretetheti meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának, és megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felülhaladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig." (Efézus 3:17-19)

Látod-e, miért igyekeznek a gonosz erői olyan kitartóan megakadályozni, hogy megértsd a Szentlélek kitöltetésének jelentését? Ha nem, akkor kérlek, imádságos szívvel tanulmányozd át Efézus 3:14-21. verseit! Ha összekapcsolod Pál szavait Jézusnak a Lélekkel kapcsolatos ígéreteivel (Jn 14-16. fejezet), akkor látni fogod, hogy a Szentlélek bennünk, keresztényekben a Megváltót képviseli, és beteljesedünk "az Istennek egész teljességéig". Mivel Krisztus úgy döntött, hogy megtartja emberi természetét, a mindenütt jelenlévő Lélek biztosítja, hogy Ő hit által a szívünkben lakozhasson. Sátán nem akarja, hogy ezt megértsük, mert minél inkább betölt bennünket a Szentlélek, annál inkább meggyökerezünk és megalapozódunk Isten szeretetében(Rm 5:5), ráadásul fel tudjuk fogni annak mind a négy dimenzióját, és különleges erőt nyerünk az ellenség elleni harchoz. Akik "meggyökereztek és megalapozódtak", azokat nem fújják el a levegőbeli hatalmasság fejedelmének alattomos csalásai és erőszakos támadásai.
Amikor a New York-i ügyvédet, Charles Finneyt betöltötte a Szentlélek, úgy tűnt számára, mintha folyékony szeretet hullámai mosták volna át.. Így beszélt arról a tapasztalatról, ami megértette vele Jézus szeretetét: "Szavakkal ki sem lehet fejezni azt a csodálatos szeretetet, ami lakozást vett a szívemben.. Nem vonhattam kétségbe, hogy Isten Lelke betöltötte teljes bensőmet.. Ahelyett, hogy azt éreztem volna: állandóan vétkezem, szívem úgy megtelt szeretettel, hogy túl is csordult." (Memoirs of Rev. (Charles G. Finney [Charles G. Finney tiszteletes memoárja], 20-23.)
Most itt az ideje, hogy egyéni életedben, a kis csoportban és a gyülekezeti közösségben magasba emeljétek Jézus Krisztus zászlaját. A démonok eltűnnek, mert megfulladnak Isten folyékony szeretetének hullámaiban. Éld a szeretetet, ami túlmutat az emberi felfogóképességen! Dicsőítsd érte az Urat, imádkozz érte, énekelj és beszélj róla!
Imádság a mai napra
"Uram, Istenem, tölts be engem mindazzal, ami segít jellemedet tükrözni, és szilárdíts meg szeretetedben!
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése