2016. október 24., hétfő

Köszöntünk Szent Szellem!- A FELEMELŐ LELKI ERŐ

"Adja meg nektek az Ő dicsősége gazdagságáért,
hogy hatalmasan megerősödjetek az Ő Lelke által a belső emberben."
 (Efézus 3:6)
Ez az egyik kedvenc Biblia versem. Gyakran, amikor az emberek azt mondják, meg fognak emlékezni rólam imáikban, arra kérem őket, hogy annak a csodálatos ígéretnek a teljesedéséért fohászkodjanak számomra, ami Pál apostol legcsodálatosabb imája elején található. Milyen nagyszerű igazság ez: a Szentlélek valóban meg tud erősíteni bennünket az Ő hatalmával, ami Isten csodatevő dünamisz szuperhatalma!
Évekkel ezelőtt olvastam egy fiatal édesanyáról szóló, alapos bizonyítékokkal alátámasztott történetet, aki a konyhában tett-vett, amikor hirtelen fékcsikorgást hallott a ház előtt. Eszébe villant, hogy kisfia kint játszik, és már rohant is ki az utcára, hogy lássa, mi történt. Az emberek már összeverődtek a kis autó körül, ami az út közepén állt, és az anya döbbenten látta, hogy alatta ott fekszik a kisfiú. Egyesek reménységet igyekeztek önteni belé: "Már jön a mentő! Az orvosok megmentik a fiadat!" Mások hittel próbálták erősítgetni: "Bízz Istenben! Minden rendben lesz, Ő nem hagyja, hogy elkeseredj!" Barátai szeretetükről biztosították: "Szeretünk! Mi itt leszünk neked, bármi történik!" A mélységei aggodalom azonban, amit kisfia iránt érzett, hatalmas erőt adott ennek az asszonynak. Az emberek megdermedtek, amikor egy pillanat leforgása alatt megragadta az autó elejét, felemelte a földről, hogy a kisfiút biztonságosan kihúzhassák alóla.
Amikor a Szentlélek felruház bennünket erejével, lelkileg emel fel. Minden hívő képes arra, hogy a Lélek erejével szolgáljon másoknak, és Jézus hatalmának nevében "szabadon bocsássa az elnyomottakat, és minden igát széttépjen". Ha gondolatainkban és érzelmeinkben megerősít a Lélek, akkor természetfeletti erőt kapunk a pozitívan szemléletmódra és a győzelmesen életre. Amint a Szentlélek folyamatosan Jézushoz vezet bennünket, bűntudatunk és félelmünk terhe, ami nehezebb lehet, mint egy autó, eltűnik lelkünkről, és örvendezni tudunk az Ő dicsőségének gazdagságában.
Imádság a mai napra
"Atyám, dicsőítelek téged azért a belső erőért, amit nekem adsz, mikor a Szentlélek vezet az igetanulmányozásban és az imádságban."
Garrie F. Williams írása alapján-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése