2016. november 13., vasárnap

KENNETH COPELAND-A megvallásod Főpapja!

Annakokért szent atyafiak, mennyei elhívásnak részesei, figyelmezzetek a hitvallásunk apostolára és főpapjára, Krisztus Jézusra. – Zsidó 3:1

Nagyon kevés hívő érti Jézus apostolságának és papságának titkát. Azt gondoljuk, hogy az apostol valamiféle szuperszent, pedig igazából azt jelenti, hogy „elküldött”. Vagyis Jézust Isten küldte, hogy megtegyen valamit értünk.

Azért küldetett, hogy a mi Főpapunkként szolgáljon. Sok hívőnek arról sincsen fogalma, mit tesz egy főpap. Úgy gondolják, hogy a főpap egy furcsa ruhában járkáló ember, aki vallásos rituálékat végez.

Valójában a főpap ennél sokkal több. Ő az, aki fel lett hatalmazva arra, hogy szolgáljon, véghezvigyen, megvalósítson, teljesítsen valamit. Talán azon gondolkozol, minek a megvalósítására lett Jézus felhatalmazva. A Zsidó 3:1 szerint Jézus a megvallásunk Főpapja. Azért küldte Őt Isten, hogy a kimondott szavaidat megvalósítsa, beteljesítse.

De mi történik, ha azt mondod ki, amit érzel, és nem a hit szavát szólod? Például, ha a betegséget jelented ki, mit tud azzal tenni Jézus? Ő nem Főpap a betegség fölött. Azon nincs mit „megvalósítania”. Ha azt mondod ki, „olyan gyenge és fáradt vagyok,” azon sincs mit véghezvinnie. A Biblia így tanít: „mondja a gyenge is: Erős vagyok!” Amikor ezt mondod ki, Jézus ERŐT tud közvetíteni feléd.

Jézus nem betegséggel, szegénységgel vagy bűnnel fog szolgálni feléd. Hisz Ő épp ezeket győzte le. Jézus a szabadításunk, megigazultságunk és szabadságunk felett Főpap.

Erre tekints! És amikor Jézus elé mész, ne a legyőzöttség szavait szóld, hanem azokat, amiket meg tud valósítani – a győzelem szavait. Azért küldte Őt Isten, hogy ezeket elvégezze az életedben.

Igei olvasmány: Zsidó 7:20-28


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése