2016. november 13., vasárnap

TANÍTÁSOK-Ha nem vagy elégedett a jelenlegi sorsoddal, két dolgot tehetsz


1. Arról beszélsz, amit látsz, érzel, tapasztalsz és semmi nem változik, VAGY 
2. Arról beszélsz amit Isten lát, érez, mondd és a sorsod megváltozik!

A döntés a te kezedben (pontosabban a te szádban) van!

Nézd csak meg Ábrahám pldáját:

"És monda az Úr Ábrámnak: GYERE KI a TE FÖLDEDBŐL, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok neked. És nagy nemzetté teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és ÁLDÁS LESZEL. (Nemcsak másoknak, hanem magadnak is) És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei." (1.Móz 12:1-3)

Mit kell ezért (nagyon leegyszerűsítve) tenned?

1. Kijönni, a régi gondolkodás módból!

2. Isten szavának engedelmeskedve, vetni!

...ahogy Izsák is tette!

" Lőn pedig éhség az országban, amaz első éhség után, mely Ábrahám idejében vala. Elméne azért Izsák Abimélekhez a filiszteusok királyához Gérárba. Mert megjelent vala neki az Úr és ezt mondotta vala: Ne menj alá Egyiptomba! lakjál azon a földön, melyet mondok teneked. Tartózkodjál ezen a földön, és én veled leszek és megáldalak téged; mert teneked és a te magodnak adom mind ezeket a földeket, hogy megerősítsem az esküvést, mellyel megesküdtem Ábrahámnak a te atyádnak. És megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és a te magodnak adom mind ezeket a földeket: és megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei; Mivelhogy hallgata Ábrahám az én szavamra: és megtartotta a megtartandókat, parancsolataimat, rendeléseimet és törvényeimet." (1.Móz 26:1-5)
Izsák is úgy tett, ahogyan az apja is tett, hasonló helyzetbe - útnak indult Egyiptom irányába, DE amikor Isten megszólította, akkor kész volt változtatni a szokásán és ahelyett, hogy elment volna oda, ahol jó ellátás van, azért vetett, hogy az ígéretek váljanak valóra, ott ahol nincs jó ellátás. :)

" És vete Izsák azon a földön, és lett neki abban az esztendőben száz annyia, mert megáldá őt az Úr. És gyarapodék az a férfiú, és előbb-előbb megy vala a gyarapodásban, mígnem igen naggyá lőn. 
És vala neki apró és öreg barma és sok cselédje, s irigykedének ezért reá a filiszteusok." 
(1.Móz 26:12-14)
Forrás: Hit Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése