2017. január 14., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Olyanok lesztek, mint az Isten.

     1Móz 3,5

Kezdettől fogva hagyta magát az ember félrevezettetni, hogy a Sátán útján érje el azt, amit Isten ideiglenesen vagy végleg megvont tőle. Abban a hamis reménységben szakasztott a tiltott fa gyümölcséből, hogy olyan lesz, mint az Isten. De olyan lett, mint Isten? Nem, ellenkezőleg! Kiűzetett a Paradicsomból, az isteni nyugalomból és boldogságból, mivel a kígyó által akart olyanná lenni, mint az Isten. Isten hasonlatosságától és dicsőségétől egyre jobban eltávolodott.

Nem az ellenség - aki lézusnak is felajánlotta a világ minden dicsőségét - fog minket Isten dicsőségébe eljuttatni, hanem maga Isten.

Nézzünk meg embereket, akik az ördög útját választották! Itt van pl. Kóré és csoportja. Kóré Izraelből toborzott követőket. Pedig mindenki felismerhette, hogy őt nem Isten küldte. A zúgolódás lelkülete volt benne. Isten embere sóhajtozhat, de nem zúgolódhat. Kórét az elégedetlenség lelke töltötte el. A fennálló állapotok keserű kritikájával próbált embereket maga mellé állítani. Azután leleplezte magát azzal, hogy követőivel együtt az Isten által rendelt vezetők ellen támadt, és őket akarta megbuktatni.

Mózes és Áron kétségkívül Istentől rendelt vezetői voltak a népnek. Kóré és csoportja nyíltan fellázadt ellenük. Az ilyen arcátlan lélek, amely az Istentől rendelt vezetők ellen támad, mindig sátáni lélek.

Vigyázzunk, nemcsak Isten, hanem a Sátán is tud hatalmat adni! A Jel 13,2-ben ez áll: "... és a sárkány adta az ő erejét annak, és az ő királyi székét és nagy hatalmat". Az ő adományai mindig arról ismerhetők fel, hogy nagyzásra és kevélységre vezetnek, hogy viszály, civódás, gyűlölet és gyilkosság nő ki belőlük, s végül lelepleződés, szégyen, botránkozás, pusztulás és kárhozat következik.

Így nem olyanná lesz az ember, mint Isten, hanem mint a Sátán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése