2017. január 9., hétfő

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Amikor megállt a láda, ezt mondta Mózes: Fordulj vissza, Uram, Izraelnek tízezerszer való ezreihez!

     4.Móz. 10,36

Rövid, tartalmas imádság: "Fordulj vissza, Uram"! Úgy hangzik, mintha az Úr elhagyta volna Izraelt és eltávolodott volna tőle.

Bár külsőképpen ott volt a felhőoszlop és Isten vándorló népének szövetségládája éppen oly közel, mint elinduláskor, Mózes mégis érzi, hogy minden egyes útszakasznál újra kérnie kell: "Uram, fordulj vissza hozzánk"!

Mivel magyarázható ez? Azzal, hogy minden nap új bűnökkel és vétkekkel jár. Mennyi zúgolódás, szeretetlenség, haszontalan beszéd és tisztátalanság minden nap! Mindez az Úr és népe közé állt.

Eltávolította őket az Úrtól. Ezért könyörög Mózes: "Fordulj vissza, Uram"! Fontos figyelmeztetés ez az estéli imádságunkra nézve. Azért, hogy helyreálljon az Úrral való zavartalan közösségünk, könyörögjünk így: "Ó, Uram, fordulj hozzám, légy egész közel"!

Valljunk meg minden este mindent, ami Isten közelségét és velünk létét megzavarhatta! Minden durva és kifinomult befolyást, amely el akar távolítani megváltónktól, vigyük Jézus keresztje alá.

Valljunk meg minden gonosz gondolatot, minden haszontalan beszédet, és a Szentlélek vezetése ellen való minden engedetlenséget őszintén, és hitben így kiáltsunk: "Uram, fordulj vissza! A Te áldott közelséged nélkül nem tudok élni, s nem tudok elaludni"!

Boldogok vagyunk, ha minden esete Istennel való békességben térhetünk nyugovóra.

Ha még Istentől távol élsz, teljes komolysággal kiálts így: "Fordulj hozzám, Uram"!

Nem kiáltasz hiába, mert Ő szívesen jön a bűnösökhöz. S ha Ő hozzád jön, vele együtt jön békessége, öröme, boldogító szent nyugalma.

Ó, Uram, így jöjj minden este hozzám is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése