2017. január 16., hétfő

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-ÖNGYILKOSSÁG


A mai napon olvasandó igeszakasz: ApCsel 13,44-49
44 A következő szombaton azután majdnem az egész város összegyűlt, hogy hallgassa az Úr igéjét. 45 Amikor meglátták a zsidók a sokaságot, elteltek irigységgel, és káromolva ellene mondtak Pál beszédének.46 Ekkor Pál és Barnabás bátran ezt mondta: "Először nektek kellett hirdetnünk az Isten igéjét, mivel azonban ti elutasítjátok, és nem tartjátok magatokat méltónak az örök életre, íme, a pogányokhoz fordulunk. 47 Mert így parancsolta meg nekünk az Úr: Pogányok világosságává teszlek, hogy üdvösségük légy a föld végső határáig."48 Ennek hallatára örvendeztek a pogányok, és magasztalták az Úr igéjét, és akik az örök életre választattak, mindnyájan hívővé lettek. 49 Az Úr igéje pedig elterjedt az egész tartományban. 



"...mivel azonban ti elutasítjátok (ti. Isten Igéjét), és nem tartjátok magatokat méltónak az örökéletre, íme a

(ApCsel 13,46)

Az ember öngyilkosságot követ el, ha visszautasítja Krisztust.
Az egyház nem kelti mindig azt a benyomást, hogy munkája ennyire komoly. Úgy tűnik, hogy a papok és a politikusok mindig mosolyognak és folyton kezet ráznak. A világ hozzászokott azokhoz a barátságos fiatalokhoz, akik evangéliumi iratokat terjesztenek. Ha valaki azt akarja, hogy törődjenek vele, mindjárt kéznél vannak az egyház emberei, akik elmennek hozzá csaknem minden héten, ugyanazzal az udvarias hívogatással.
A helyi újságban a sarki egyház azt állítja, hogy ők csakugyan "baráti egyház". A belvárosi templomban biztosítanak arról, hogy "nagy szeretettel várnak téged". Úgy tűnik, mindannyian érdeklődnek irántad és ha te csak egy kis érdeklődést is tanúsítasz irántuk, esélyed van arra, hogy évekig körüludvarolnak.
Remélem, mindnyájan egyetértünk abban, hogy szívélyességnek és őszinte személyes érdeklődésnek kell jellemeznie gyülekezeteinket. Városaink rideg betondzsungeleinek magányos emberei igazi testvéri szellemet kell, hogy találjanak a keresztyének között. De az lehetséges, hogy nagy udvariasságunk közepette és hirdetéseink özönében nem értik meg a lényeget: ha valaki visszautasítja Krisztust, lelki öngyilkosságot követ el.
Ha valaki önmagát Isten Igéjénél többre tartja, az méltatlannak ítéli magát az örökéletre. Természetesen nem szántszándékkal. De Pál és Barnabás magyarázata szerint valójában ezt teszik azok, akik nemet mondanak az evangéliumra.
Isten Igéje - Isten Igéje és az is marad. Még egy átlagos, de értelmes ember is vigyáz szavának és aláírásának hitelére. De az azután teljesen elképzelhetetlen, hogy Isten ezt mondja, majd amazt teszi. Az Ő szava és aláírása - Krisztus Jézus. Ha megbecsülöd Őt, mindazt megkapod, amit Isten megígért. Isten feltétlenül megtartja ígéreteit és beváltja fenyegetéseit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése