2017. január 16., hétfő

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Segítségül leszek néked, azt mondja az Úr.” (Ézsaiás 41,14)


Észlelitek ma, amint az Úr Jézus mindegyikünkhöz szól:
„segítségül leszek néked.” „Nekem az csekélység, hogy neked segítek” – így szól hozzád Megváltód - „mert Istened vagyok”.

Íme, már mennyit áldoztam rád; és ne akarnék rajtad segíteni? Mit! Neked nem segíteni? Érted a halálba mentem; s ha a nagyobbat megtettem érted; miért ne tenném meg a csekélyebbet is?
Neked segíteni! Az a legcsekélyebb, amit részedre tenni akarok, már többet is tettem érted és még akarok is tenni. A világ fundamentumának letétele előtt választottalak téged. Érted szereztem a szövetséget. Dicsőségemtől magamat megüresítettem és emberré lettem érted; életem odaadtam te éretted, ha tehát mindezt érted tettem, bizonyos az is, hogy akarok neked segíteni.

Segítek és megadom neked, amit már részedre szereztem. Ha még ezerszer nagyobb segítségre lenne szükséged, azt is biztosítanám neked; te csak csekélységet kívánsz ahhoz képest, amit én kész vagyok megadni. A te szemeid előtt nagyot kívánsz, de azzal téged megajándékozni előttem kicsiny dolog. Neked segíteni? Ne félj. Mert, ha csűröd előtt egy veréb segítségért könyörögne, egy marék gabona nem tenne szegénnyé téged; te pedig csak egy hangyácska vagy mindenhatóságom küszöbénél. „Segítségül leszek néked”.

Ó, lelkem, ez neked nem elég? Van szükséged erősebb segítségre, mint a háromegy Isten mindenhatósága! Kell neked több bölcsesség, mint az Atyában van, - több szeretet, mint amennyi a Fiúban megnyilatkozott, több hatalom, mint a Szentlélek működésében megnyilatkozik?

Hozd ide a te üres korsódat! Bizonyára ez a forrás megtölti azt.
- Siess, szedd össze imáidat és hozd ide hiányodat, fájdalmadat és óhajodat! Íme, ezen Isteni folyam bőven folyik részedre; mit kívánhatsz még többet?!
Menj bátran lelkem, ebben van a te erőd. Az örök Isten a te segítőd!

„Ne félj, mert én veled vagyok; meg ne rettenj, mert én vagyok a te Istened!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése