2017. január 14., szombat

GLORIA COPELAND-Győzedelmes dicséret!

Tanácsot tartván pedig a néppel, előállítá az Úr énekeseit, hogy dicsérjék az Ő szentségének ékességét, a sereg előtt menvén, és mondják: Tiszteljétek az Urat, mert örökkévaló az Ő irgalmassága. – 2Krónika 20: 21



A 2Krónika 20-ban láthatunk erre egy szemléletes példát. Nagy sokaság vonult ki Izrael ellen, sokszorosa Izrael seregének, és a zsidók szó szerint nem tudták, mit tegyenek. Ezért böjtöltek és imádkoztak, amíg Isten szólt hozzájuk: „Ne féljetek, és ne rettegjetek e nagy sokaság miatt; mert nem ti harcoltok velük, hanem az Isten.”

Mi volt a válaszuk erre? Egy kórust állítottak fel! Igen, énekeseket és dicsérőket jelöltek ki, akiknek a sereg előtt kellett menniük! Amikor a kórus énekelni kezdett, az Ige szerint „az Úr ellenséget szerze… [azok] ellen, akik Júdára jövének, és megverettetének.” Egyetlen izraeli sem esett el, az ellenség soraiból pedig senki nem maradt életben. Sőt, mi több, amikor kezdték összeszedni a zsákmányt, olyan sok jószágot, ruhát és más értékes dolgot találtak, hogy három napba telt, mire mindet hazahordták. Ez aztán a győzelem! És az egész a dicsérettel kezdődött.

Te is ilyen győzelmet szeretnél? Akkor állj fel, és kiáltsd, hogy: „Dicsőség!” Végül is ugyanabban a helyzetben vagy, mint amiben a zsidók voltak. Van egy sereg, ami kivonult ellened, de Jézus már legyőzte. Megnyerte neked a csatát a feltámadás napján.
A te dolgod annyi, hogy megbízol Benne, és dicséredŐt. Dicsérd Őt ma! Szóld, énekeld a dicséreteket, jelentsd ki a győzelmedet az ellenséged előtt! Ha ezt egyszer meghallja, tudni fogja, hogy esélye sincs ellened.

Igei olvasmány: 2Krónika 20: 1 - 22

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése