2017. január 14., szombat

KENNETH COPELAND- Légy kitartó!

Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz. – Zsidó 13: 8.

Évekkel ezelőtt Isten tanított valamit Gloriának, amit azóta sem felejtettem el. Gloria azt kérte Istentől, hogy tanítsa meg a Szellemben járni, tanítsa meg neki, hogyan járjon még teljesebben Isten természetfeletti erejében.

Isten azt mondta: „Az állhatatosságban rejlik az erő.” Nehéz dolgom volt nekem ezzel a kijelentéssel. Természetem szerint minden vagyok, csak nem állhatatos, egyik nap fent vagyok, másik nap lent. De, dicsőség Istennek, nem kell az emberi természetemre támaszkodnom ahhoz, hogy jól menjenek a dolgaim. Jézus Krisztus él bennem, és Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz!

Jézus nem változik. Nem gondolja meg magát egyik napról a másikra. Ő mindig ugyanaz marad, és ha közelebb húzódsz Hozzá, akkor te is hozzá hasonlóvá válhatsz.
A legtöbb hívő nem teszi ezt. Ezért szenvednek olyan sokan kudarcot a hitükben. Az egyik nap az Igén állnak, aztán másnap ellankadnak. Nekünk kitartónak kell lennünk. Jézus azt mondta: ha megmaradunk az Ő beszédében, akkor megismerjük az igazságot, és az igazság szabaddá tesz bennünket. (János 8: 31-32) Ha állhatatosak vagyunk, akkor olyan kijelentést kapunk Istentől, amit soha nem fog meglátni az, aki nem kitartó.

Tökéld el magad ma, hogy kitartó leszel. Ne alapozd a mai napodat a tegnapi bibliatanulmányozásra. A mai napodat a mai bibliatanulmányozásra alapozd. Kezdd ma az Igével a napot, maradj az Igében, és fejezd be a napot az Igével. És ugyanezt tedd holnap is!
Erő van a kitartásban, az állhatatosságban. Ezért ne légy „egyszer fent, egyszer lent” eresztény. Maradj az Igében minden nap.

Igei olvasmány: Kolossé 1: 14 - 23

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése