2017. január 17., kedd

Kenneth E.Hagin : Győzelem által!

,,Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, azokat nyilvánosan megszégyenítette és mutogatta, győzelmet aratván felettük a keresztfa által.,,
 — KOLOSSÉ 2,15. 



Krisztusról tárulkozik elénk egy kép, amint megküzd a sötétség seregeivel! A King James Biblia széljegyzete szerint: „Lerázta magáról a fejedelemségeket és a hatalmasságokat.”

Nyilvánvaló: amikor a démonikus seregek már azt hitték, hogy Jézust hatalmukba kerítették, megkísérelték legyőzni és fogva tartani. Amikor azonban a kiáltás elhagyta Isten trónját, miszerint Jézus eleget tett az igazságosság követelményeinek, a bűn problémája megoldást nyert és az ember megváltása valóságos ténnyé lett, akkor Jézus győzelmet aratott a démonok seregein és magán a sátánon.

Azt hiszem, a Zsidó 2,14. Rotherham-féle fordítása még világosabbá teszi ezt: „…hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, nevezetesen az ellenséget.” Jézus megbénította a sátánt! Jézus semmivé tette őt. Van hatalom Jézus nevében, mert Jézus megszerezte a nevében levő hatalmat a győzelme által!

Megvallás: Jézus megsemmisítő vereséget mért a fejedelemségekre és a hatalmasságokra. Nyilvánosan megszégyenítette őket, diadalt aratott felettük. Jézus megbénította a sátánt és annak teljes seregét. Ezért van a hatalom Jézus nevében. Nekem pedig törvényes jogom van, hogy használjam ezt a diadalmas nevet az ellenség erői ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése