2017. július 2., vasárnap

Jézus nem csak a testet gyógyítja! Sőt!

Az ember test-lélek-szellem-így minden mindenre kölcsönösen hat! Jézus a lelkedet is gyógyítja, hisz az megbetegíti a testet is! Gondolj bele az EGÉSZ-SÉG szóba :)

Példabeszédek 4. rész 23.
,,Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet...

Te pedig vigyázz a gondolataidra, mert az táplálja a szellemedet, ami szintén hat a te testedre!
Vigyázz arra is, hogy mivel táplálod testedet! Legyen az egészséges, ami tiszta és táplálja a testedet, ami nem a tiéd..hanem Isten Szent Szellemének temploma!

Jézus húsevő volt és borívó, de a törvényt nem eltörölni jött, hanem betölteni azt!

Ahogy Jánosnál mintát adott, hogy be kell merítkezni, úgy minden cselekedetével mintát mutatott! Az evés-ivással is! Bűnösökkel evett-ivott, hisz őértük jött, de mértéket tartott mindenben!
A cigaretta sem szolgála az egészségedet és nagyon nem jól mutat úgy a keresztények és a világ szemében egy keresztény cigarettával....hitbomlasztó...mindenkit megszabadít az Úr tőle, csak kérni kell! Mint ahogy a túlzott sör-bor szeretetétől is! 

Te pedig Krisztusé vagy, már nem a magadé!

,,Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.” Gal 2:20

Az pedig maga a szeretet törvénye!

"Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az Úr!" (3Móz19:18b

Ha nem szereted magadat, nem tudod szeretni felebarátodat sem...
Ha szereted magadat úgy jól bánsz magaddal! 

Vagyis egészségesen élsz: egészségesen táplálod testedet, pozitív gondolatokkal táplálod szellemedet, amellyel egészséges-erős lelket kapsz!

Először jön a GONDOLAT aztán az érzés, nem fordítva! 
A negatív gondolat, negatív érzést ad, az pedig nem szolgála az életedet!
Ne feledd, a gondolatod a mag...ami megterem...te döntöd el, mit teremt meg!
NE fogj mindent az ellenlábasra!
Te győztes vagy az Úrral! Állj ellen és elfut tőled!
Állj ellen a negatív gondolataidnak, cseréld le azt pozitívra!
Ez egy edzés, folyamatosan edzel, sikerül mindig jobb és jobb eredményt elérni!
Semmi baj nincs, ha először nem futod le a Maratont.....még jönnek és jönnek a nem kívánt gondolatok....utasítsd el, jelentsd ki háromszor helyette pozitívan és folytasd! 

Azt mondják, hogy jó szokások kialakításához, mint a legkisebb új élet kialakításához, ( egy kis csirke ennyi idő alatt kell ki a tojásból) 21 nap kell...
Türelem és kitartás..ez mind a Szent Szellem gyümölcse, kimunkálja benned, neked csak tenned kell érte!

Isten mindent veled de semmit nélküled nem tesz! Ámen💖

Mit mond a Biblia az alkohol / borfogyasztásról? Bűn, ha egy keresztény alkoholt / bort iszik?

Sok igevers arra biztatja az embereket, hogy tartsák magukat távol az alkoholtól

(3 Mózes 10:9; 4 Mózes 6:3; 5 Mózes 14:26; 29:6; Bírák 13:4,7,14; 1 Sámuel 1:15; Példabeszédek 20:1; 31:4,6; Ézsaiás 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Mikeás 2:11; Lukács 1:15).

Ugyanakkor az Ige nem feltétlenül tiltja meg a keresztényeknek, hogy sört, bort, vagy bármi más alkoholos italt igyanak. Az van megparancsolva, hogy kerüljék a részegséget (Efézus 5:18).

A Biblia megfeddi a részegséget és annak hatásait (Példabeszédek 23:29-35). A keresztényeknek az is meg van parancsolva, hogy ne engedjék át a testük “irányítását” bárminek (1 Korinthus 6:12; 2 Péter 2:19).

Azt is tiltja a Biblia, hogy olyat tegyenek a keresztények, ami megbánt más hívőket, vagy arra biztatja őket, hogy a lelkiismeretük ellen vétkezzenek (1 Korinthus 8:9-13).

Ezeknek az elveknek a fényében hihetetlenül nehezen mondhatná egy keresztény, hogy az alkohol ivása Isten dicsőségét szolgálja (1 Korinthus 10:31).

Jézus a vizet borrá változtatta. Úgy tűnik, hogy Jézus ivott is bort alkalomadtán (János 2:1-11; Máté 26:29). Az újszövetségi időkben a víz nem volt túl tiszta. A modern egészségügyi eljárások híján tele volt baktériumokkal, vírusokkal és mindenféle szennyező anyagokkal. Ez ma is igaz a harmadik világ legtöbb országban. Emiatt az emberek sokszor ittak bort (vagy szőlőlét) ez sokkal kevésbé volt szennyezett. Az 1 Timótues 5:23-ban

Pál azt tanácsolja Timóteusnak, hogy ne igyon vizet (mert valószínűleg az okozta a gyomorpanaszait), hanem inkább bort. A görög szó a borra a Bibliában a legáltalánosabb, mindennapos szó a borra. Akkoriban a bort megerjesztették, de nem olyan fokig, mint ma. Nem igaz, hogy szőlőlé volt, de az is hibás, hogy ugyanaz volt, mint a manapság használatos bor.

Tehát az Ige nem feltétlenül tiltja meg a keresztényeknek a sör, bor, vagy más alkoholos ital ivását. Az alkohol önmagában, önmagától nem bűnnel szennyezett. Viszont a részegségtől és az alkoholfüggőségtől tartózkodnia kell a keresztényeknek (Efézus 5:18; 1 Korinthus 6:12).

Ezek a bibliai elvek hihetetlenül nehézzé teszik annak vitatását, hogy egy alkoholt ivó keresztény Istennek tetsző lenne.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése