2017. július 4., kedd

Reggeli gyöngyszemek: Siessenek Krisztus iskolájába mindazok, akiket megvisel a bűn uralma

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.”
(Mt 11:28)



Most van itt az ideje, hogy fületek meghallja az irgalom gyengéd hangját. A mai nap érkezik el hozzátok a mennyei hívás. Ma az Égben minden azt mondja: Jöjj.
(The Review and Herald, August 17, 1869.)

Jöjj, mert minden készen áll. Aki csak akarja, jöjjön és vegye az élet vizét ingyen. Most van itt az ideje, hogy gyermeki egyszerűségre törekedjünk. Látni akarjuk, ahogy a büszkeség, a hiúság és a könnyelműség mind eltűnik. Az ítélet napja már közel van hozzánk. Férfiak és nők elszántan fognak majd vágyakozni arra az erőre, amely mindenféle más emberi támasznál nagyobb segítséget jelent számukra. Támaszunk csak a hatalmas Jahve karja lehet. Közel már a nap, amikor az emberek cselekedetei és erőfeszítései megítélésre és kiértékelésre kerülnek, és azt szeretnénk, hogy készen álljatok. Könyörgünk nektek, hogy számoljatok le a világ büszkeségével, a hiúsággal és a könnyelműséggel és az élet kérkedésével. Jézus szeret titeket. Jézus szán benneteket. 
Az angyalok sokaságát a megsegítésetekre küldi. És vajon most, miközben az egész Menny rád figyel, neked van-e gondod önmagadra? 
(The Review and Herald, August 17, 1869.)

Vannak, akik félnek szaván fogni Istent, mintha ez elbizakodottság lenne. Imádkoznak az Úrhoz, hogy tanítsa őket, de ugyanakkor félnek bizakodni Isten szavának ígéretében és nem mernek hinni abban, hogy Ő tanított minket. Amíg alázatosan és tanulékony lelkülettel járulunk Mennyei Atyánkhoz, buzgón vágyakozva arra, hogy tőle tanuljunk, addig miért is kételkednénk abban, hogy Isten teljesíti saját ígéreteit? Mikor az ő akaratának megismerésére törekszel, akkor tudnod kell, hogy a vele való együttmunkálkodásban a te részed az lesz, hogy hidd: ő vezetésével, támogatásával és áldásával segít, hogy teljesíthesd akaratát…Krisztus ma is vezeti népét és megmutatja nekik, hol és hogyan munkálkodjanak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése