2017. április 17., hétfő

Alfred Christlieb:Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Mózes 120 esztendős volt

,,Mózes 120 esztendős volt, amikor meghalt; nem homályosodott meg a szeme, sem el nem fogyott ereje.,, 
(5Móz 34,7)

 Nincs olyan képünk Mózesről, amit kortársaik készítettek volna.

Igénk azonban maradandó képet ad róla: aggastyán, aki férfierejének teljességében van. 120 éve ellenére nem elgyengült ember, aki fáradtan vonszolja fel magát a hegyre.

Erejének és frissességének teljében megy fel a Nébóra.

Szeme világos és tiszta, testi ereje töretlen. Így festi őt le a Szentírás, és hűséges vezérének ezt a képét őrizte meg szívében Izrael.

Micsoda óriási munkát végzett ez az ember hosszú élete alatt! Negyvenévi pusztai vándorlás van mögötte, minden külső és belső nehézségével.

A felelősség terhe olyan nagy volt, hogy olykor majd összeroskadt alatta. Egyszer így sóhajtott fel: "Avagy tőlem fogantatott-e mind az egész nép, vagy én szültem-é, hogy ezt mondod nékem: Hordozd őt kebleden, miképpen mind az egész népet, mert erőm felett van" (4.Móz 11,11-12).

Nem csoda, hogy ez az ember életének végén még erős és friss? Mivel magyarázható ez?

A széles körben ismert Dr. Fr. W. Baedeker tüdejének nagyobb része tönkrement. Ennek ellenére újra és újra elment Szibériáig, hogy a raboknak ott prédikáljon. Ezt mondogatta: "Ennek az igének az igazságából élek: Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja... Akik az Úrban bíznak, erejük megújul."

Mózes olyan ember volt, aki az Úrban bízott (ld. 4.Móz. 16,4. 15; 2.Móz. 15,25; 2.Móz. 17,4. 11), különben régen összeroppant volna ereje.

Mennyi embernek jobb lenne testi egészsége is, ha használná Dr. Beadeker receptjét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése