2016. április 12., kedd

IMA-Párbeszéd Ima

Gondolkoztál már azon el, hogy Te imádkozol, mondod, mondod amit szeretnél, bajaidat, bánatodat, kérésedet. Elmondod a magadét...de Őt nem hallgatod meg, nem várod meg a válaszát...hanem felpattansz és szaladsz a dolgod után.
Pedig lehet, hogy szólni akar hozzád, választ, bölcsességet akar adni.
De Te otthagyod Őt, a barátodat, a segítődet, a Megváltódat, az Istent!!
S vele együtt a segítséget is sokszor...
Pedig ha találkozol egy barátoddal, Te is mesélsz, Ő is mesél. Beszélgettek. Ha tanácsot kérsz, meghallgatod, hogy mit mond, mit tanácsol, figyelsz rá!!
Amikor imádkozol ugyanezt kell tenned! Beszélsz Istenhez és Ő is hozzád! Halljuk őt!!
Jézus ezt mondta: “Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem” (János 10:27).
Csendes, szelíd hangja van. Vagyis nem neki kell hangosabban beszélni, hanem nekünk kell jobban elhalkulnunk!
Alig van hívő ember, aki meg lenne elégedve ima-életével. Amikor Jézust tanítványai arra kérték, hogy tanítsa meg őket imádkozni, bizonyára az is indította őket erre, hogy látták Mesterükön, milyen változást idéz elő benne az imádsága.
A PÁRBESZÉD-IMA éppen arra nyújt segítséget, hogy közvetlenül már az imádság alatt tudjuk megtapasztalni az ima erejét. Ennek az imádságformának egyetlen eszköze a hittől átjárt józan ész.
Ez mindenkinél megvan, aki elfogadta Jézust annak, aminek jött, Szabadítónak.
A PÁRBESZÉD-IMÁNAK azért van létjogosultsága, mert számos szentírási hely igazolja azt, hogy mindaz, ami épít, buzdít, vigasztal, az kizárólag Isten Szent Szellemétől van.
,, De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. ,, (Galata 5.22)
Minden ember lépten-nyomon találkozik olyan szellemi hatásokkal, melyek rombolnak, elkeserítenek, kétségbe ejtenek. Minden negatív gondolat, ami félelmet, kétségbeesést, kisebbséget okoz az a gonosztól van! Harag, düh, elkeseredés, kilátástalanság...és még sorolhatnám...
NE HALLGASS RÁ!! Nem Istentől van!! Jézus mindig segítő szándékú, reményt adó!
Ha helyreigazítást kapsz, azt is szeretetteljesen adja, építően!
A szeretet igazságban, az igazság szeretetben! Nekünk is e szerint kell élnünk!
Az ima által bármikor kinyitható az a forrás, mely semlegesíteni képes ezeket az ártó szellemi erőket.Meggyőződésem, hogy bárki, aki ezt az imaformát gyakorolja, azonnal tapasztalni fogja Jézus jelenlétének hatékony erejét arra, hogy gond-felhői eltűnjenek. Jézus eljött, hogy szabadító ereje által, szebb, nyugodtabb legyen az életünk. Ő olyan békességet tud adni amit a világ nem!
,, Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja.,, (János. 14.27.)
Isten nem hagyja magára övéit. Miután elment, elküldte Szent Szellemét! Jézus szerint így jobb nekünk! Mert így minden nap velünk van a Szent Szellem és megtanít minket mindenre!
,,De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok. ,, (János 16; 7.)
,,És én kérem az Atyát, és más Vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad. ,,(János 14.16-17.)
,,Ama Vigasztaló pedig, a Szent Szellemet, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat,, (János 14:26 )
Az ima természetes alapja az, hogy Isten mindannyiunkat boldogságra teremtett, és ez a boldogság Jézus szerint nem körülményeinktől függ, hanem attól, hogy miképpen állunk körülményeinkhez. Tehát nem körülményeinknek kell változnia, hanem gondolkodásunknak átalakítását kell megtanulnunk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Utána fog megváltoznia körülményünk általa! Belülről kifelé az irány!
MINDEN EZEN FORDUL!
Ezt előbb-utóbb mindenki kénytelen belátni. Így vagyunk teremtve.
E belátás mindenkit arra kényszerít, hogy döntsön, melyik utat választja e három közül:
Az egyik, hogy belefáradva a meddő küzdelembe, melyet mostoha körülményei ellen vív, elfásulva lemond arról, hogy valaha is boldog legyen és jön a magába zárkózás -depresszió.
A másik, hogy narkotikumok után nyúl, amelyek gondolkodás-átalakítást idézve elő, rövid időre feledtetik a gondokat, s így valóban a boldogság érzetét keltik. Ezek a narkotikumok Istent utánzó bálványok. Ezek által előidézett gondolkodás-megváltozást bódulatnak nevezzük, s e bódulatért nagy árat kell fizetnünk a kijózanodás után.
A harmadik, amely valójában az egyetlen helyes és semmivel sem helyettesíthető, az az, mikor lehetőséget adunk a bennünk lévő Szent Szellemnek arra, hogy alakítsa át gondolkodásunkat, illetve vállaljuk a partnerséget Vele e téren.
Ezt Jézus két mondatban így fejezte ki:
"Alakítsátok át gondolkodásotokat" - és "Nálam nélkül semmit sem tehettek".
„Nekem, Jézusnak, az első szavaim ezek voltak: "Betelt az idő! Elérkezett hozzátok az Isten országa! Alakítsátok át gondolkodásotokat" (Márk 1;15)!
Nem azt mondta, hogy a körülményeiteket, hanem a gondolkodásotokat!
,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. ,,(János 15,5)
Az ima alatt pontosan ez történik. Amikor az imádkozó megfogalmazza gondját, baját, kérését, kívánságát Isten előtt, akkor nem kell mást tennie, mint hogy engedje, hogy Szent Szellem minél kimerítőbben válaszoljon. Ez által új látásmódot kapunk!
Tehát még egyszer:
-Halljuk Isten hangját-szelíd, csendes hang-elcsendesedni
- Szent Szellem velünk-bennünk van, megtanít, eszünkbe juttat...
-Gondolatátalakítás-forrás-új látásmód
-Minden olyan gondolat ami építi, buzdít, vigasztal az az Úrtól van!
ENNYIRE EGYSZERŰ! Imádkozzunk-Beszélgessünk Ővele, VÁR RÁNK!
,,..................és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! ,,
( Máté 28.20.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése