2016. április 14., csütörtök

Napi Ige: AZ élet próbára fog tenni 3.)


"...azért jött Isten , hogy próbára tegyen benneteket..." (2Mózes 20:20)
Emlékszel még arra az időre, amikor iskolába jártál? Amíg ti dolgozatot írtatok, a tanár csendben volt. A Biblia azt mondja :"Ekkor Jézus azonnal arra kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előre a túlsó partra ...Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt...Amikor meglátta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert ellenszelük van, a negyedik éjszakai őrváltás idején a tengeren járva közeledett feléjük...Amikor meglátták őt, amint a tengeren jár..felkiáltottak...és megrettentek. Ő azonban azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik:"Bízzatok, én vagyok ne féljetek!" Ekkor beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban."(Márk 6/45-51). Ez a történet a következőket tanítja nekünk:
1:)Ha isten akarata szerint élünk, ez időnként megköveteli, hogy viharokon menjünk át. "Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az Úr" (Zsoltárok 34:20)
2:)Attól, hogy nem látod Őt, Ő még lát téged. Soha nem kerülsz ki látóteréből, hatóköréből és gondoskodásából.
devil hangulatjel Soha nem hog olyan feladattal megbízni, amivel az Ő segítsége nélkül is boldogulni tudnál, tehát ne is próbálkozz egyedül!
4:) Ha hagyod, a félelem elhomályosítja a gondolkodásodat, és nem fogod tudni felismerni Őt, amikor feléd jön.
5:) Először hozzád fog szólni, azután pedig a körülményeikhez, melyek fenyegetnek. Amikor ez megtörténik, természetfeletti békességet fogsz megtapasztalni.
6:) Ha a hajód a vihar közepében van, tudd: a legjobb dolgok még ezután következnek!
7:) Hajnal előtt legsötétebb az éjszaka. Örülj! A nap újra fel fog kelni, isten nem hagy cserben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése