“Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg.,, (Máté 6:7)


praise2

Néha a leghatékonyabb imáink egyben a legrövidebbek is.
Jézus azt mondta: “Békesség, csendesedj le” – és a szél és a hullámok megnyugodtak. (Márk 4:39.) Azt mondta: “Lázár, jöjj ki.” És Lázár visszajött a halálból (János 11:43-44.)
 Másrészt ma sok gyülekezetben és ima-összejövetelen hangsúlyozzák az ima mennyiségét a minőség helyett. Jézus sohasem támogatta a hosszú imákat, és csak néhány példát találunk arra, hogy ő maga hosszan imádkozott volna. Nem azt mondom, hogy az Istennel való közösség nem fontos, de a formális ima csupán egy része a Vele való közösségünknek.
Sokszor kérjük arra az Istent, hogy szóljon hozzánk, de Ő nem kap egyetlen szót sem tőlünk mellékesen.
Mindent elvégzünk a beszédünkkel. Érdekes, hogy a Zsoltár 5:1,2-ben az ima és a töprengés szavak felcserélhető módon szerepelnek. Ez azt jelenti, ha a gondolataidat Isten dolgain járatod a nap folyamán, akkor imádkozol. Vannak időszakok, amikor szükséges elcsendesedned, és tudnod kell, hogy Ő az Isten. (Zsoltár 46:10). Ez szintén ima.
Nem a hosszúsága, hanem a szívből fakadó hit az, ami az imádat minőségi imává teszi. Ma, amikor imádkozol, értsd meg, hogy Isten nem túl kemény meghallani azt, amit mondasz. Nem szükséges újra és újra ismételned a mondandódat, hogy magadra vonjad a figyelmét, és az ima nem eszköz arra, hogy benyomást tégy Rá, vagy bárki másra. Egyszerűen kommunikálj vele az Ő Beszéde szerint, és nem csupán választ fogsz kapni, hanem növekedni is fogsz Őbenne.