2016. október 12., szerda

A Valóság Rapszódiája - Chris pásztor- Isten válasza az emberiség kiáltására

És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal együtt, akik Istent dicsérték és ezt mondták: dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség és az emberekhez jóakarat (Lukács 2:13-14).



Mindanyian sok olyan történetet látunk magunk körül, amelyek frusztrációt, elkeseredést fájdalmat, szegénységet, tönkrement
embereket, elbocsájtottakat és segítség nélkül valókat festenek le. Sokan látják ezt a képet a szükségben lévőkről, és azt kérdezik: “Nem létezik Isten, aki tenni tudna valamit?” De igen, Isten létezik, és Ő már tett is valamit.
Először is, Isten adott nekünk értelmet, hogy gondoljunk ezekre az emberekre, meglássuk a helyzetüket, és képessé tett rá, hogy kiragadjuk őket ebből a helyzetből, és segítsünk rajtuk. De látod,
sokkal nagyobb bármilyen segítségnél, amit mi valaha is nyújthatnánk az, hogy Isten elküldte Jézus Krisztust a világnak.
Jézus Isten válasza az emberek hívására, Ő a megoldás minden problémára. Az embernek sokkal többre van szüksége az ételnél, víznél, menedéknél, orvosságnál és pénznél – isteni életre van szüksége. Kizárólag Jézus adhatja meg ezt az életet. Jézus ezt mondta: “...Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek” (János 10:10).
Néha azt gondolhatod, hogy ha valakinek sok pénze lenne, akkor jól lenne. Ez azonban nem igaz. Minden gazdagsága ellenére lehet tönkrement és szenvedésekel teljes az élete. Jézus azt mondta, hogy az ember élete nem a javainak a sokaságától függ (Lukács 12:15). A pénz nem ad életet, örömöt vagy
békességet, de Krisztus igen. Mindenkinek szüksége van Jézusra, Ő Isten válasza az emberiség kiáltására. Isten tudta, hogy ha elküldi Jézust a világ számára, akkor vége lesz a frusztrációnak, a nyomornak, a bánatnak és a sötétségnek azok számára, akik
hisznek.
Ezért hirdetjük az evangéliumot szerte az egész világon, hogy megtudják az emberek: nem számít, milyen nehéz helyzetben vannak, Krisztusban van remény. Krisztusban megszabadulnak egy győztes, dicsőséges, és örök életre. Nem számít, hogy most hol tartanak az életben. Ha befogadták Krisztust, akkor Ő átvitte őket egy magassabb rendű életbe. Krisztusban többek vagyunk, mint győztesek. Krisztus a válasz. Ő a megoldás az ember szükségeire. Ismerd meg Őt, kövesd az Igében, az Ige által és az Igén keresztül, és az életed kiváló és dicsőséges lesz.
Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy elküldted Jézust a világnak
válaszként az emberek kiáltására az üdvösségért, békességért, bővölködésért. Nyitva vannak a szemeim, hogy meglássák a szükségben lévőket. Köszönöm, hogy a Te meghoszabbított kezed vagyok az áldásra és a békéltetés szolgálatára Jézus nevében.
Ámen.
További Tanulmányok:
1 János 5:11-12;
És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van. A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.
1 János 4:9;
Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
János 10:10;
A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.
1 éves Biblia olvasási terv: Kolossé 4:2-18; Ésaiás 52-53;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 4:1-16; Ezékiel 4;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése