2016. október 20., csütörtök

Mindennap az Ige fényében- AZ ISTEN AKARATA SZERINTI IMÁDSÁGOK


A mai napon olvasandó igeszakasz: 1Jn 5,13-21
13 Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van. 14 Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. 15 Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.16 Ha valaki látja, hogy a testvére nem halálos bűnt követ el, könyörögjön érte, és életet fog adni annak, aki nem halálos bűnt követ el. Van halálos bűn: nem az ilyen esetre mondom, hogy könyörögjön. 17 Minden gonoszság bűn, de van nem halálos bűn is. 18 Tudjuk, hogy aki Istentől született, nem vétkezik, sőt aki Istentől született, az vigyáz magára, és a gonosz meg sem érinti.19 Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van.20 De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet. 21 Gyermekeim, őrizkedjetek a bálványoktól! 



"Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket."
(1Jn 5,14)


"Ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket." Ez nem azt jelenti, hogy ha imáink véletlenül beleillenek Isten terveibe, akkor megkapjuk amit akarunk. Amit ez a versszak mond, az az, hogy a keresztyének bizalommal vagy merészen kérnek, ha egyszer megtanultak Isten akarata szerint imádkozni. És nekünk ismernünk kell Isten akaratát.
A gyermekek ismerik szüleik akaratát. Így hát halljuk, amint ezt mondják egymásnak: "Felesleges még csak kérni is tőlük." Ezzel azt akarják mondani, hogy tudják, vannak olyan dolgok, vagy szeretnének olyan dolgokat csinálni, amiket szüleik semmiképpen sem engednek meg.
"Isten akarata szerint kérni" viszont azt jelenti, hogy azért imádkozunk, amit maga Isten meg akar nekünk adni.
Jézus ugyanezt az igazságot ezekkel a szavakkal fejezte ki: "Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek" (Jn 15,7). Ez a "bármit akartok, kérjétek" nem annak az összes embernek szól, akik egészségesek, gazdagok és sikeresek akarnak lenni, hanem annak az összes embernek szól, akik Krisztus szavait szívükbe fogadják. Az ilyen keresztyén ember Isten akarata szerint fog imádkozni, és meg fogja kapni amit kért.
Az imádság nem az az eszköz, amelynek segítségével megszerezzük azt, amit akarunk, hanem az az eszköz, amelynek segítségével azzá leszünk, amivé Isten akarja hogy legyünk.
Ezért amikor valaki megtanulta, hogy mi a jó neki, és hogy el van kötelezve Isten nevének, Isten országának és Isten akaratának, akkor kérni is tud "Isten akarata szerint", és teheti ezt bizalommal. Amikor Isten neve a mi fő gondunk, az ő országa a mi reménységünk, és az ő akarata a mi kívánságunk tárgya, akkor merészen mehetünk Istenhez, és megkapjuk, amit ő megígért. Egy apa hamarabb ad fiának követ kenyér helyett, minthogy Isten visszautasítaná gyermekei kérését.
Sok minden tartozik Isten gyermekeinek felszerelési tárgyaihoz. Ha híjával vagyunk ezeknek, ez azért van, mert nincs meg bennünk a merészség, hogy kérjük őket. Ilyesmiért imádkozni annyi mint az ő akarata szerint imádkozni. Kérjétek és megkapjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése