2017. február 5., vasárnap

Will Graham : Tíz dolog, amit tenned kell ebben az évben

Adok nektek tíz evangéliumi tanácsot, arról, hogy mit tehetsz a következő 12 hónapban.


#1 LÉGY BIZONYSÁG

Emlékezz arra, hogy a te új évi missziód, az Krisztus bizonyságának lenni. A te földi életed sokkal több annál, mint pénzt keresni, venni egy vagány autót és egyszer egy évben vakációra menni. Az életed Krisztusról szól! Ezért: légy az Ő visszatükröződése bármiben is, amit teszel vagy mondasz, bárhova is mennél.

#2 KERESD ISTENT

Nincs semmi fontosabb annál, mint az Úr keresése. Nem fogsz tudni egy hatékony bizonyságtételt tenni Róla, ha nem vagy teljesen elmerülve az Ő jelenlétében. Olvasd a Bibliát, keress, imádkozz és kérj. Mond: “Istenem, ebben az évben Téged akarlak”.

#3 OLVASS JÓ KÖNYVEKET

Ne felejtsd el, hogy az Úr megáldott téged egy gondolkozó aggyal. Arra hív téged, hogy dicsőítsd Őt teljes elmédből. Ne légy értelmiségileg lusta! Merülj el jó könyvekben, melyek megerősítnek téged a hitben.

#4 LÉGY ÁLDÁSUL VALAKI SZÁMÁRA

Használj ki minden alkalmat arra, hogy tégy egy váratlan jó dolgot valakivel. Keress kifogást arra, hogy segíts az embereknek. Vegyél édességet, ajándékozz sampont, hívj meg valakit egy kávéra (gyerünk, használd a fantáziádat!) Tégy barmit, amennyiben a másik személynek áldásul szolgálsz.

#5 MOSOLYOGJ

Kérlek, könyörgök, és megkérlek ennek az új évnek a névében, hogy miközben Istent követed, mosolyogj. Mi lehet annál rosszabb, mint látni egy hívő embert, szomorú arccal és lehajtott fejjel járni? Ugrálj örömmel! Énekelj lelki énekeket, amikor a gyülekezetben, a munkahelyeden, a Kauflandban vagy éppen zuhanyzás közben. Hadd tudja meg mindenki, hogy hívőnek lenni, nem azt jelenti, hogy morcos és rosszkedvű vagy.

#6 JÁRJ EGYET

Járj egyet, azaz, végezz fizikai gyakorlatot. Tartsd rendben a testedet. Mert elvégre a Szent Lélek temploma az. Több vagy mint lélek és szellem. Isten megajándékozott egy testtel azért, hogy vigyázz rá, ahogyan egy jó gazda. Egyél jól. Igyál jól. Sportolj valamit. Csodákat fog tenni az életedben. Nem fogsz annyira elfáradni.

#7 NÉZZ AZ EMBEREK SZEMÉBE

Az egyik legcsúnyább betegsége a mai társadalomnak, az a “nem nézni senkinek a szemébe” szindróma. Mivel sokan, annyira megvannak kötözve a telefon, az iPhone, az okostelefon, a szamitógép, az iPad és a WhatsApp által, hogy majdnem lehetetlennek tűnik, egy jó beszélgetést folytatni valakivel. Mikor volt utójára, hogy kikapcsoltad az internetet azért, hogy nézz a te férjed/feleséged (vagy bárkinek) a szemébe és töltsetek el egy fél órát együtt, beszélgetve és figyelve egymásra?

#8 BOCSÁSS MEG, BOCSÁSS MEG, BOCSÁSS MEG…

Ne kezd el az új évet a nélkül, hogy ne bocsájtottal volna meg mindenkinek, aki fájdalmat okozott neked ebben az évben. Ne legyen harag vagy gyűlölet a te szívedben senki iránt. Ne engedd, hogy a keserűség –ami a megbocsájtás hiányának a következménye- romba döntse az életed. Soha nem leszel teljesen elégedett Istenben, ha továbbra is gyűlöletet és ellenségeskedést hordozol magadban.

#9 PIHENJ

A kilencedik tanács az: pihenj! A hétköznapok stresszes napjai között, emlékezz, hogy Isten azért rendelte a szombatot, hogy az ember pihenjen. Protestánsnak lenni, jó munkaerkölcsöt is jelent –természetes, hogy így van- viszont ha heti hét napot dolgozol megállás nélkül, bűnben vagy. A te testednek szüksége van a pihenésre. Úgy, mint a te lelkednek is. Nem pihenni, azt jelenti, hogy nem engedelmeskedsz a te Teremtődnek.

#10 ….........

Az utolsót meghagyom, hogy töltsd ki te. Gondolj valami szépre, amit tenni tudnál Isten dicsőségére. Döntsd el te, hogy mi legyen az.

Egy elektronikus ölelést mindenkinek.

(Szerző: Will Graham© | Fordította: KMF)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése