2017. március 9., csütörtök

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Csinálj szent ruhákat Áronnak...!

     

Vannak egyházi hatóságok, amelyek alkalmaznak embereket anélkül, hogy tudakozódnának, vajon Istentől felruházott igazi papok-e azok az emberek.

De ha Jézus hív el valakit tanítványául, Ő igazi papi lelkületet ad annak.

Egy édesanya írta egyszer könnyelmű fiának: "mindennap 12 órakor imádkozom érted". A fiú katonaságnál volt. Egy napon véletlenül éppen az órára nézett, ami pontosan tizenkettőt mutatott. "Az anyám most imádkozik értem." Bensőleg megrendült úgy, hogy ettől a pillanattól fogva a nagy változás megtörtént életében. Az édesanya papi szíve közvetítője lehetett az áldásnak.

Áron papi öltözetében az is sokatmondó volt, hogy a bíborpalást alsó peremén csengettyűk koszorúja volt gránátalmákkal körbetűzdelve: "Legyen az Áronon, amikor szolgál, hogy hallassék annak csengése, amikor bemegy a szenthelybe az Úr eleibe, és mikor kijön, hogy meg ne haljon!" (35. v.) Amikor Áron lépett, kedves csengés kísérte. Ez is jelkép.

Az igazi keresztyén járása, élete - akinek többje van, mint üres gondolatai és kegyes fantáziája - jó "csengést" hagy maga után. Pál ezt írja a thesszalonikaiakról (IThessz 1,8): "nemcsak Macedóniában és Akhájában zendült ki tőletek az Úr beszéde, hanem minden helyen is híre terjedt a ti Istenbe vetett hiteteknek". Jaj, ha meggondolatlan szavakkal és tettekkel ezek a csengők leszaggatódnak!

A tékozló fiú atyjához való hazatérése mutatja meg, hogyan ajándékozhat Isten megújulást e tekintetben. Gyakran a bajok igen nehezen gyógyulnak. Mély bűnbánat, bűnvallás és igazi jóvátétel szükséges.

Nagy gondot fordítsunk arra, hogy az Úr Jézus közelében járjunk, meg nem szűnő alázatban, szelídségben, türelmes önmegtagadásban, hogy így ne szűnjön meg a jó "csengés", amely a papi érzületű lelkekből mindig kicsendül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése