2017. március 4., szombat

Andrew Wommack-2017. márciusi hírlevél – Keresztény túlélőkészlet

Kedves Barátom!

Amikor felkelsz és megteszed, amit tudsz, Isten természetfeletti módon betölt erővel.

Amikor válsággal kerülsz szembe, emlékezz vissza, mit mondott Jézus a tanítványainak a keresztre feszítése előtti éjszakán: „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek” (János 14,1).

Képzeld el, milyen lehetett Jézus egyik tanítványának lenni akkor! Szemtanúi voltak annak, ahogy elfogták, megostorozták és megfeszítették Őt. Minden reményük és álmuk benne gyökerezett, most pedig halott volt és látszólag legyőzött.

Már egyedül az ebből fakadó zavarodottság, szomorúság és fájdalom is valószínűleg elviselhetetlen volt, ám ekkor ezek a gondolatok támadtak bennük: Milyen óriási áldozatot hoztunk, elhagytuk a családunkat, a munkánkat, és mindezt abban a hitben tettük kockára, hogy Jézus a Messiás. Akkor minden hiába volt? Mennyi idő múlva fognak értünk jönni, hogy minket is elfogjanak? Ez egy valódi feszültség és teher.

Én személy szerint úgy hiszem, az emberek válságra adott első reakciója határozza meg, hogy felülkerekednek-e rajta vagy sem. Vannak emberek, akik szabad folyást engednek az érzelmeiknek és a fájdalmaiknak, időt hagyva azoknak, hogy a hitetlenség hatalmas erősségeit építsék ki a szívükben. Csak akkor fordulnak Istenhez segítségért, miután az erődítmények már jól megalapozódtak. Nem veszik észre, hogy sokkal könnyebb megelőzni, hogy a válság vihara behatoljon a szívükbe, mint később kiszorítani.

Egy bukott világban élünk, és nehézségek mindig lesznek. Nem kerülhetjük el őket, de ha felkészülünk, akkor távol tarthatjuk őket a bensőnktől. Nem számít, hogy elváltál, anyagi katasztrófát élsz át vagy éppen rákkal nézel szembe; Isten meg tudja oldani a problémádat, ha hiszel és nem esel pánikba.

Uralmat vehetsz az érzelmeid és az érzéseid fölött. Irányíthatod, hogy kétségbe esel vagy nem, felbátorodsz vagy elcsüggedsz. Jézus nem mondta volna, hogy „ne nyugtalankodjék a ti szívetek”, ha nem volna lehetséges (János 14,1). Igazságtalan lenne, ha olyat parancsolna, amit nem tudsz megtenni. Az a tény, hogy ezt az utasítást adta, azt jelenti, hogy a képességed és az erőd egyaránt megvan hozzá.

Amikor felkelsz és megteszed, amit tudsz, Isten természetfeletti módon betölt erővel. Péter nem tudott volna a saját emberi erejéből a vízen járni, de a saját erejéből lépett ki a hajóból. Mihelyt megtette az első lépést, Isten természetfeletti ereje képessé tette, hogy felülkerekedjen és a vízen járjon.

„Az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresve, akit elnyeljen” (1Péter 5,8). Ha még soha életedben nem botlottál bele, akkor talán vele egy irányba haladsz. Ám ha megfordulsz és ár ellenében kezdesz úszni Isten életedre vonatkozó tervét követve, akkor némi ellenállásba fogsz ütközni. Tehát tudnod kell, hogyan őrizheted meg a szívedet a nyugtalanságtól.

Miután majdnem ötven éve vagyok a szolgálatban, számos nehézséggel néztem szembe. Isten azonban mindig hűséges volt, és megmutatta, hogyan emelkedjek föléjük. Meg akartam osztani másokkal, hogyan lehet hozzám hasonlóan győzelmük, ezért imádkozni kezdtem érte. „Uram, igazán nagyszerű lenne, ha mindezek a különféle igazságok egy helyen szerepelnének a Bibliában. Akkor azokból az igékből taníthatnám az embereket, hogy mit tegyenek egy válsághelyzetben” – mondtam. Az Úr válaszképpen János evangéliumának 14., 15. és 16. fejezetéhez vezetett. Ezek a részek kulcsfontosságúak, hogy győzelmet vegyünk bármiféle helyzet fölött, amivel szembekerülünk.

Készülj fel, hogy bibliai módon reagálsz a mindennapos élet nehézségeire és válsághelyzeteire! Ehhez nagy segítség lehet Christian Survival Kit (Keresztény túlélőkészlet) című tanítás-gyűjteményem, mely angol nyelven már megrendelhető a www.awmi.net oldalon.

Szeretettel:

Andrew és Jamie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése