2017. március 18., szombat

Andrew Wommack,- Az “örök élet-kérdés” 3.rész

1. rész:
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2017/01/andrew-wommack-az-orok-elet-kerdes.html

2.rész:
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2017/03/andrew-wommack-orok-elet-itt-es-most.html

Az “örök élet-kérdés” intimitás Istennel, örök élet Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3:16)


A legtöbb ember ennek a versnek arra a részére koncentrál, amely azt ígéri nekünk, hogy nem fogunk elveszni. Valóban, ez egy csodálatos ígéret, de nem ez a vers alapvető mondanivalója. Jézus elsődleges célja a földre való eljövetelével nem a bűnök bocsánata volt, hanem az, hogy örök életet adjon számunkra. A bűn elválasztott bennünket Istentől, ezért Jézus foglalkozott a bűnnel. A bűnért való fizetsége azonban csak egy lépés volt a végső célja felé, hogy az embert megbékéltesse Istennel. Ha valaki hisz abban, hogy Jézus meghalt a bűneiért, de nem megy tovább, hogy belépjen az Istennel való szoros kapcsolatba, melyet Jézus tett lehetővé, akkor eltéveszti az örök életet. Az örök élet nem az élet bizonyos hosszúságát jelöli, hanem az élet minőségét. Az örök élet az Atyával és Jézussal való bensőséges kapcsolat (Jn 17:3.) Sok ember felé helytelenül szolgáltak azzal, hogy azt mondták a számukra, hogy Jézus azért jött, hogy megbocsássa a az életünkben “bűnök szakaszát”. Ha csupán ez lett volna minden, amit Ő tett, akkor is csodálatos dolog történt volna, sokkal több, mint amit megérdemeltünk, de sokkal kevesebb, mint amit valójában megtett.
Ma, használjuk ki üdvösségünk valamennyi előnyét és lépjünk túl bűneink megbocsátásán, és lépjünk be a Hatalmas Istennel való bensőséges kapcsolatba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése