2017. március 7., kedd

Krisztusi élet:Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet-A HIT SZEMÉVEL MINDIG LÁTJUK KRISZTUST

„De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok” (Jn. 16:7)


Krisztus azt mondta: „Jó néktek, hogy én elmegyek”. Így senki sem lesz kiváltságosabb, mert csak egy bizonyos helyen kerülhetett kapcsolatba Krisztussal. Az Üdvözítő lelkileg ugyanolyan elérhető számunkra, és ugyanolyan közel van hozzánk, mintha nem ment volna fel a mennybe. Mindenki egyenlőképpen szemlélheti Őt, és sugározhatja tovább jellemét. A hit szemével mindig láthatjuk Őt, jóságának, irgalmának és szeretetének teljességét, lelki és isteni természetű tulajdonságait. Miközben szemléljük, elváltozunk az Ő hasonlatosságára.
Krisztus nemsokára visszajön az ég felhőin, és készen kell lennünk fogadására, bármilyen folt és tisztátalanság nélkül. Most kell elfogadnunk meghívását. Jézus mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek” (Mt. 11:28-29). Krisztus Nikodémushoz intézett szavainak számunkra ma gyakorlati értéke van: „Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát. Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod,de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született”
(Jn. 3:3, 6-8).
Isten átalakító erejének jelen kell lennie szívünkben. Tanulmányoznunk kell Krisztus életét, és követnünk az isteni Példát. Elmélkednünk kell jellemének tökéletességén, és át kell változnunk az Ő képmására. Senki sem fog bejutni Isten országába, ha akaratát nem rendeli alá Krisztus akaratának.
A mennyben nyoma sincs a bűnnek, szennynek és tisztátalanságnak; és ha majd ebben a légkörben fogunk élni, ahol szemlélhetjük Krisztus dicsőségét, szívünknek tisztának, jellemünknek pedig tökéletesnek kell lennie kegyelme és igazsága által. Nem szabad, hogy a szórakozás és a kívánságok átitassanak bennünket; készen kell lennünk a dicső otthonok számára, amelyekért Krisztus elment, hogy előkészítse számunkra.
Hogyha hűségesek vagyunk, mások áldására törekszünk, és kitartunk a jócselekedetek gyakorlásában, Krisztus eljövetele dicsőséget, tisztességet és örök életet fog hozni számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése