2017. április 6., csütörtök

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Mózes, aki az én egész házamban hű.

     4Móz 12,7

Ezekkel a szavakkal lépett közbe Isten szolgájáért, Mózesért. Testvérei, Áron és Mirjám megpróbálták vezető helyzetéből kiszorítani. Ürügyül azt a körülményt használták fel, hogy Mózes egy kusita asszonyt vett feleségül. Aligha lehetett volna Mózest még egy másik ponton ilyen érzékenyen eltalálni. Ez a súlyos és fájdalmas támadás nem mint magánembert, hanem mint Isten szolgáját éri. Nagy szüksége van arra, hogy maga Isten lépjen közbe érte, erősítse és tartsa meg a Tőle kapott helyen.

Isten meg is teszi ezt kellő időben. Csodálatos bizonyítványt állít ki neki, amely őt teljesen igazolja. Ha azt látjuk valahol, hogy Isten hűséges szolgáját igaztalanul vádolják, szabad nekünk ezen az alapon kérni, hogy Isten vegye védelmébe szolgáját a gonosz nyelvekkel szemben.

Azt is megfigyelhetjük, hogy Isten itt nem Mózeshez, hanem testvéreihez beszél. Mózes ezt nem hallhatja. Így őrzi meg Isten attól, hogy kevély gondolatoknak adjon helyet. Isten gyermekeinek nem jó az, ha a dicséret és elismerés a fülükbe jut. Jobb, ha vádolóik hallják az ilyen dicséretet.
Jelentős ennek a bizonyságtételnek a tartalma is: "Mózes hű az én egész házamban". Mózes hivatásában sokféle feladat volt. Ő nemcsak a szimpatikus ügyeket intézte el, hanem a kellemetleneket is, mint pl. Kóré csoportjának a lázadása. Azután ezt mondja Isten: ő hű az én egész házamban. Sok hívő csak a saját hasznát keresi, és csődöt mond ott, ahol az Úrért kell fáradoznia, anélkül, hogy ebből személyes haszna lenne.
Jó annak, akiről Isten úgy tehet bizonyságot, mint Mózesről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése