2017. április 15., szombat

NÉMETH SÁNDOR: A földi lét hasonlít a focimeccshez: a végeredmény számít

A húsvét legfőbb üzenete, hogy Jézus Krisztus halálával és feltámadásával mindenki számára utat nyitott a mennybe. Az üdvösség azonban nem automatikusan jön, ahhoz az embernek is hozzá kell tennie a maga részét.

Az ember földi létének lényegét tekintve hasonlítható egy sporteseményhez, akár egy futballmérkőzéshez is: a „lefújás” pillanatában már csak a végeredmény számít – hangzott el Németh Sándor húsvét vasárnapi prédikációjában.

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze az ünnep kapcsán hangsúlyozta: Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása bűnbocsánatot szerzett az emberiség számára, ami azért felbecsülhetetlen jelentőségű, mert evilági pályafutása végén minden ember előtt két út áll: a menny, vagy a pokol, másként fogalmazva az üdvösség, vagy a kárhozat. E legfőbb kérdéshez képest eltörpülnek földi pályafutásunk részletei, az üdvösség kérdéséhez viszonyítva jelentéktelenné válik a gazdagság, a siker, a szépség, a hatalom.

A megváltás legfőbb áldását, vagyis az üdvösséget azonban nem automatikusan kapja meg az ember. „Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül” – idézte a Bibliából Jézus Krisztus szavait Németh Sándor, majd hangsúlyozta: húsvétkor azt ünnepli a keresztény világ, hogy Jézus nem csak meghalt a bűneinkért, de harmadnapon fel is támadt a halálból, hogy ezzel az egyedülálló történelmi eseménnyel utat nyisson mindenki számára a mennybe. Ehhez azonban hinnünk kell Jézusban mint személyes Megváltónkban, és ezt a hitet meg is kell vallanunk, azaz ki kell mondanunk – hangsúlyozta a budapesti Hit Parkból közvetített interaktív húsvéti istentiszteleten a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Németh Sándor emlékeztetett a húsvét ószövetségi előképének, a Peszachnak az egyik legfontosabb momentumára: az Egyiptomból történt szabadulás előestéjén Izrael fiai kovásztalan kenyeret fogyasztottak, ami a bűntől való megtisztulás üzenetét hordozza: az örök élet elnyerésének feltétele – Jézus Krisztus engesztelő áldozatának elfogadása mellett –, hogy összhangba hozzuk életvezetésünket Isten Igéjével, a Bibliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése