2016. április 12., kedd

Zsoltárok 119.65-68

Jót tettél szolgáddal ígéreted szerint, Uram!
Taníts engem helyes értelemre és ismeretre, mert hittel fogadtam parancsolataidat. Mielőtt nyomorúság ért, tévelyegtem, de most megtartom beszédedet. Jó vagy te, és jót teszel, taníts engem rendelkezéseidre!




Isten az, aki megnyitja értelmet és ígérete szerint jót tesz a benne bízókkal. Ez a rész a hitre, a helyes értelemre, annak ismeretére és azok szoros egymásba fonódó kapcsolatára mutat rá.
A hit értelem nélkül vak, és az értelem hit nélkül béna. Tehát miért legyen az én kapcsolatom is Istennel halmozottan hátrányos, amikor hitből mozdulhatok és értelmemmel láthatok? Isten, a hit és az értelem hármasa az, amely tökéletes egységet alkotva tárja fel előttünk az Ő teljes igaz, tiszta, valóságos lényét az Atyában, a Fiúban és Szent Szellemben. Tehát a hit Isten azon eszköze, mely kegyelmén át nyilvánul meg és az értelem megnyitásával mutat rá önön magára. 
Mára már tisztán és bizonyosan látom, hogy Isten igaz beszéde az, amely életre vezetett és kihoz a tévelygésből. Ezért, fohászkodom, hogy legyek az Ő eszköze mindenkor ebben mások hasznára tanítás által, az Ő dicsőségére.
Köszönöm Uram, hogy tanítasz rendelkezéseidre! Kérlek, mindez ne csak magam lelki gazdagodására, hanem mások épülésére is legyen. Ámen!

Forrás: Sounds of God

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése