2016. április 12., kedd

Napi Ige -Az élet próbára fog tenni 1.

AZ ÉLET PRÓBÁRA FOG TENNI 1.)

"...azért jött Isten, hogy próbára tegyen benneteket..." (2 Mózes 20:20)
Emlékszel a tesztekre, amiket az iskolában írattak veled?
Sikerült vagy nem sikerült, de nem kerülhetted el őket. az élet is így működik. Amikor az élet próbáiról van szó - előre fel kell készülnők!
Jézus azt mondta: "az okos ember...kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és kidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva...a bolond ember..homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, az összeomlott, és teljesen elpusztult." (Máté 7:24-27). Az első ember sziklára építette a házát, mert tudta, hogy a kérdés nem az, hogy "ha" hanem "mikor" fog jönni a vihar! A második ember homokra épített, mert így olcsó és könnyű volt számára. Amikor jött a vihar, az első ember háza megállt, a második ember háza összeomlott. Mire akar rámutatni Jézus? 

A tehetséged, a szakmai önéletrajzod, a hírneved talán eljuttat a csúcsra, de ha nincs szilárd jellemed, nem fogsz sokáig ottmaradni. Továbbá lehet, hogy meggyőződésed őszinte és összhangban van a körülötted élők gondolkodásmódjával, de ha nem Isten Igéjére alapul össze fog omlani épp akkor, amikor a legnagyobb szükséged lenne rá. A Bibliában háromszor olvassuk : Az igaz ember pedig hitből fog élni " (Róma 1:17) 
Amikor az élet próbái jönnek, képesnek kell lenned felállni, és azt mondani :"Lehet , hogy nincs mindenre válaszom, de ismerem Isten jellemét, és eddigi tetteit, és bízom Benne, hogy ezután is úgy fog cselekedni, ahogyan Igéjében megígérte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése