2016. október 19., szerda

A SZENT SZELLEM JELENTI KI AZ IGÉT

"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;" 

(János 5:39.)



Volt egy öregember kinek neve Simeon volt (Lukács 2:25-32). Nem farizeus, vagy rabbi, csak egy istenfélő, igaz ember. Ennek a férfinak megígértetett a Szent Szellem által, hogy addig nem hal meg, amíg meg nem látja a Messiást. Amikor Mária és József elvitték a csecsemő Jézust a jeruzsálemi templomba Simeon felismerte, hogy Ő az, ez a csecsemő a Messiás. Ezzel ellentétben az írástudók, farizeusok, vallási vezetők, akik ismerték az írásokat, nem ismerték fel Krisztust egész életében, sőt, azon igyekeztek, hogy megöljék Őt.

Hogyan lehetséges ez? Hiszen az írások, a törvény és a próféták mind igaz bizonyságot tesznek a Messiásról. Úgy lehetséges, ahogy Jézus mondta a fenti igerészben. Ezek a rabbik ugyan tudakozzák az írásokat, de nem értik, azt hiszik, tudják, de nem tudják. Miért? Erre a János 12:37-40-ben van a válasz: "És noha Ő ennyi jelt tett előttük, mégsem hívének Ő benne: Hogy beteljesedjék az Ésaiás próféta beszéde, amelyet monda: Uram, ki hitt a mi tanításunknak? És az Úr karja kinek jelentetett meg? Azért nem hihetnek vala, mert ismét monda Ésaiás: Megvakította az ő szemeiket, és megkeményítette az ő szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívükkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket."

Emberi értelemmel lehetetlen megragadni az Isten dolgait, még az Írást sem lehet teljesen felfogni, csak azoknak, akiknek Isten kegyelméből a Szent Szellem kijelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése