2016. október 13., csütörtök

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Fordítsd a reflektort magad felé!

Próbáljátok meg magatokat, hogy hitben vagytok-e! Vizsgáljátok meg magatokat! Vagy nem ismeritek fel magatokban, hogy Krisztus Jézus bennetek van? (2 Korintus 13:5)


Mindenki annak a visszatükröződése, amiben hisz. Az emberek mindennapi élete beszél leghangosabban arról, amiben hisznek.
Keresztényként ezért könnyen felülvizsgálhatod azt, amiben igazán hiszel. Meghatározhatod, hogy hiteles keresztény életet élsz-e azáltal, hogy megvizsgálod magad és a cselekedeteidet.
Fordítsd a reflektorfényt magad felé. Kérdezd meg magadtól: “Milyen életet élek?” “Milyen vagyok?” “Igazán bemutatom Krisztus szeretetét?” “Hatással van Isten Igéje a beszédemre, hogy azáltal alázatban és igazságban mutassam be Isten Királyságát?” Időről-időre el kell töprengened ezeken a kérdéseken, hogy kiértékeld az életed annak a célnak a szempontjából, hogy egy kiváló
karaktert építs föl magadban.

Bizonyosodj meg róla, hogy munkába állítottad-e az Igét személyes életedben. Bizonyosodj meg, hogy akaratod és érzelmeid mindig az Úr uralma alá vannak-e rendelve. Bizonyosodj meg arról, hogy szavahihető férfi vagy nő vagy-e. Teszteld le
magad és folyamatosan értékeld ki az életed és a cselekedeteidet az Ige alapján, hogy megbizonyosodj arról, hogy hitben élsz.

Rengeteg ember van, aki soha nem fordított elegendő időt arra, hogy megnézze magát. Most nem arra gondolok, amikor tükörbe nézünk. Azt értettem ezen, hogy nem szánunk időt az önvizsgálatra, amikor igazán beleláthatnánk az életünkbe. Ez olyan valami, amit időnként meg kell tenned, fel kell mérned a személyes növekedésedet és előrehaladásodat az életben az Igében és az Ige által. Nincs szükséged valaki másra, hogy ezt megtegye helyetted. Gondolkodj el! Ki vagy te? Mit gondolsz az üdvösség üzenetéről, az egészségről, a bővölködésről és a szeretetről, amit kaptál? Még mindig a félelem, a féltékenység és a büszkeség befolyása alatt állsz? Még mindig haragos vagy. Csupán Isten ereje tud megszelídíteni.

Értékeld ki az életed az Igével a mai napon. Igazold magad az Igével. Az Isten Igéje egy csalhatatlan eszköz számodra Istentől, hogy életed átváltozzon dicsőségről dicsőségre. Erre van szükséged ahhoz, hogy kialakíts egy kiváló életet és jellemet: egy szerető, kedves, tiszta, kegyelemmel teljes és irgalmas jellemet. Ezeket építsd fel az életedben!

Ima
Köszönöm Neked, drága Atyám Igéd erejét és hatását az életemben. Igéd megfelelő gondolkodásmóddal látott el, és kiváló jellemet épített ki bennem. Visszatükrözöm általad dicsőségedet,
szeretetedet, kegyelmedet és igazságodat. Igéd mindenben
felsőbbrendűséget élvez az életemben. Jézus nevében. Ámen.

További Tanulmányok:

Ap Csel 24:16;
Ebben gyakorlom pedig magamat, hogy botránkozás nélkül való lelkiismeretem legyen az Isten és emberek előtt mindenkor.

Róma 12:2;
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

2 Korinthus 13:5,
Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.

1 éves Biblia olvasási terv: 1 Thessalonika 2:17-3:1-13;
Ésaiás 57-58;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 6:1-10; Ezékiel 7;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése