2016. október 13., csütörtök

Köszöntünk Szent Szellem!- KÖSZÖNTÜNK, SZELÍD HELYREÁLLÍTÓ!


"Atyámfiái, még ha előfogja is az embert valami bűn, ti lelkiek, igazítsátok útba az olyat szelídségnek lelkével, ügyelvén magadra, hogy meg ne kísértessél te magad is." (Galata 6:1)


A római költő, Mantuanus így vallott De honesto Amore (Az őszinte szeretetről) című művében: "Közös bűn ez: egyszer-másszor mindnyájan elkövettünk valami rosszat. Vagy most, vagy a múltban, vagy esetleg éppolyan rosszak vagyunk, mint az, akit kárhoztatunk." Pál nagyon erőteljesen figyelmeztetett arra, hogy a Lélekkel telt galáciabeli keresztények szelíden bánjanak mindenkivel, aki bűnbe esett. Mintha hallanánk a figyelmeztetését: "Gondoljatok arra, hogy holnap talán titeket kell lábra állítani. Bánjatok ezekkel az ellenszegülőkkel úgy, amiképp ti szeretnétek, hogy viselkedjenek veletek."
Tizenéves keresztényként visszacsúsztam a dohányzás bűnébe. Ez fegyelmi ok volt abban az egyházban, amelyhez csatlakoztam. A szigorú gyülekezeti tagok közül senki sem tudta, mit csinálok, különben a nevem gyorsan a bizottság elé került volna, ahol a döntés alapján vagy fegyelmi intézkedés alá kerülök, vagy kizárnak a tagok sorából. Szerencsémre az Úr egy fiatal keresztény Bibliamunkást hozott a városba, aki összebarátkozott velem, és mélyen, őszinte szívből imádkozott azért, hogy figyeljek a Lélek hangjára és győzzek az Ő hatalma által. - "Garrie, amit most teszel, az eltávolít Istentől - figyelmeztetett Mostyn igazi keresztény szeretettel. - Tudom, hogy Ő csodálatos szolgálatot szán neked, miért engednéd, hogy az ellenség elvegye tőled? Egyszerűen tedd le problémáidat Jézus kezébe! Ő tiszta lapot kínál!" Mostynnak igaza volt, és hamarosan meghoztam a döntést, ami visszafordított az Úrhoz, és folytathattam aktív igehirdetői szolgálatomat. Beleborzongok, ha arra gondolok, mi történt volna, ha rideg, rendreutasító módon bánik akkor velem.
Ismersz olyan keresztényt, aki elkövette a test valamely bűnét azok közül, amelyeket Pál említ Galata 5:19-21. verseiben? Ha igen, akkor hogyan reagálsz minderre? Romboló rágalomhadjáratba kezdesz a háta mögött? Fegyelmi eljárást kezdeményezel a bizottságban? Ha lényedet a Szentlélek tölti be, akkor úgy fogsz viszonyulni elbukott testvéredhez, hogy az mindenképp nyilvánvalóvá teszi: életedben jelen van a Lélek gyümölcse.
Imádság a mai napra:
"Uram, segíts, hogy oltalmazzam és segítsem küzdelmükben mindazokat, akik ellen akarnak állni valamilyen bűnnek!"
Garrie F. Williams írása alapján-





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése