2016. október 19., szerda

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Isten A Szeretet

,,Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.,,

(1 János 4:7-8).                                                    


A szeretet Isten természetének a teljessége. Ez túlmutat a szeretet képességén, vagy amikor valakinek szeretet van a szívében. Ez azt jelenti, hogy Isten a megszemélyesített szeretet. Isten maga a szeretet! Mivel pedig Isten szeretet, nincs kapacitása a gyűlöletre, Isten nem tud gyűlölni. 
,,A gyűlölet a sötétségből való. Isten világosság, és Őbenne nincs semmilyen sötétség.,,
 (1 János 1:5). 
A Bibliában azt olvashatjuk, hogy: 
“Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka” (Jakab 1:17).

Hivatkozhatnánk azonban a Róma 9:13-ra, és fel tehetnénk azt a kérdést, hogy:
 “De nem azt mondta Isten, hogy Jákóbot szerettem, és Ézsaut pedig gyűlöltem?” 
(lásd: Malakiás 1:2-3). 
Itt kell megértenünk a költészet és a próféciák szerepét, illetve a kifejezések kettősségét a Szentírásban, melyekről olvashatunk. Az ószövetségi próféták nyelvezetét nem mindig feltétlenül a szó szoros értelmében kell értelmezni, hanem más próféták szavain keresztül is látnunk kell ezeket, hogy értelmezni tudjuk őket. Továbbá, a beszédüket Isten kinyilatkoztatásával összhangban kell megítélni, amit az Újszövetségben, Jézus Krisztus személyében láthatunk.

Isten lényege a szeretet. Amikor a Szent Szellem kijelenti Neked Istent, és megismered Őt, akkor a szeretete magával ragad. Minél jobban szereted, annál jobban olyanná válsz, mint Ő. Ahogy elmélkedsz az irántad való szeretetén, egyszer csak azt veszed észre, hogy ugyanazt a szeretetet demonstrálod az életedben.
A szeretet teremtménye vagy. Engedd, hogy Isten szeretete elárasszon a szellemedben. Ez egy olyan valami, amit meg kell élned, amit tenned kell. A Biblia azt mondja, hogy ne csak szóval szeressünk, hanem tettekkel is (1 János 3:18). Legyünk olyanok, mint Isten, akinek a lényege a szeretet, mert ahogy Ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.

Ima:
Isten szeretete megnyilvánul rajtam keresztül a mai napon.
A beszédem, a cselekedeteim, és minden ami kiárad belőlem, kifejezik Krisztus szeretet-természetét, ami a szellememben van. Krisztus szeretetének a megtestesítője
és visszatükröződése vagyok. Halleluja
!

További Tanulmányok:

János 15:13;
Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

János 17:23;
Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél.

1 János 4:16;
És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.

1 éves Biblia olvasási terv: 1Timótheus1:1-20; Jeremiás 5-6;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 9:11-28; Ezékiel 17,







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése