2016. október 15., szombat

Isten asztaláról-Varga László


"Amikor meghallotta Szanballat, hogy építjük a várfalat... gúnyolni kezdte a júdaiakat: ...Életre kelthetik-e ezt a halom követ, amely porrá égett?... Bármit építsenek is, ha ráugrik egy róka, az is ledönti a kőfalukat!"
Nehémiás 3,33-35

A babiloni fogság után megkezdődött Jeruzsálem várfalának újjáépítése. A környező, Júdába már betelepedett idegenek fel voltak háborodva. El sem tudták képzelni, hogy az elpusztított nép és vallás újjászülethet. Ez ma a keresztyén egyház helyzete. Akik már beleélték magukat az ateizmus teljes győzelmébe, elavult, végső pusztulásra váró romnak látják az egyházat, vénasszonyok nevetséges gyülekezetének, amit már nem lehet komolyan venni. Amikor ma világosan látszik, hogy kétezer év után Krisztus újra győzött ellenségei felett, hogy az ateista ideológiák csődöt mondtak, és az azokra épülő egész világrend krízisben van, az egyház pedig újjászerveződik, követeli a maga jogait, és rohamosan építi újjá szervezetét, sőt a legkomolyabb fiatalokat építi be lelki épületébe, akkor ezt az elmúlt rendszer haszonélvezői felháborodottan fogadják: az egyház elégedjék meg megmaradt vénasszonyaival! Nem tudják, hogy itt nem pár száz, részben rosszul képzett, bizonytalankodó papról van szó, hanem a mindenható Isten mutatja meg hatalmát. Krisztus győz, egyháza épül. Rád is vár, hogy állj be építői közé!






Győzelmes Istenünk, Téged nem lehet legyőzni. Egyházad nem állt méltósága magaslatán. Elvilágiasodott, elhanyagolta híveit. Megérdemelte, hogy rabságba került, hogy ellenségeid megnyomorgatták. Sokan hitték azt, hogy Téged győztek le. Aztán elhallgatott a győzelmi ének, kártyavárként omlott össze ellenségeid vára. Köszönjük, hogy a mi életünkben mutatkozott meg legyőzhetetlen hatalmad. Bár ma sem akarják elismerni, hogy Te vagy a győztes, a gúnyolódás elnémult. Vidd, Urunk, teljes győzelemre népedet! Ragadd meg fiataljainkat! Világosítsd meg értelmüket bátor, igaz hittel! Adj új, szabad életet népünknek, hogy minél többen dönthessenek Krisztus Urunk vezetése mellett! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése