2016. október 4., kedd

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

...tovább ment az útján örömmel. (Csel 8,39.)


A költött történetek általában úgy fejeződnek be, hogy minden jóra fordul bennük. Igazságérzetünket ez azonban gyakran sérti. De ha Isten ad egy-egy esetnek boldog véget, akkor azon megnyugszik a szív.

Így van ez a főember történeténél is: "továbbment útján örömmel". Azt várhatná az ember, hogy a Fülöp elvétele elkeseríti. Az ellenkezője történt. Minek örülhetett?

Megtalálta azt, amit szíve régóta keresett: az Istennel való békességet. Úgy ment haza, mint megkegyelmezett bűnös. Mikor rátekintett lélekben arra, aki a mi bűneinkért megsebesíttetett, bűnének terhe lehullt róla. Azt találta meg, akiről ez van megírva: "az Ő sebeivel gyógyultunk meg". Hány éve keresett itt is, ott is valamit, ami lelkének ürességét és pusztaságát elvehette volna! Most a titok feltárult előtte. Ez nem "valami" volt, hanem "Valaki", Jézus Krisztus, Isten Fia, aki feltámadott és él, aki övéivel van minden napon a világ végezetéig - mint Isten. Ezzel az Úrral való közösség volt erő és örömforrás számára. A Fülöppel való beszélgetés megszűnt. A naponkénti, sőt óránkénti szívbeli beszélgetés az Úrral azonban háborítatlanul továbbtartott.

A Biblia, amit eddig buzgón olvasott, de olyan volt előtte, mint egy bezárt kert, most megnyílt előtte. Bemenetelt nyert Isten világának titkaiba. Életútjának célja világossá lett előtte.

Mint ahogy megvolt az útja hazájába, úgy volt meg az útja már az örök hazába is. Azt találta meg, aki ezt mondta magáról: "Én vagyok az út".

Ő eljuttatja a célhoz. - S ennek ne örülne az ember?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése