2016. október 16., vasárnap

Köszöntünk Szent Szellem!- A DICSŐITÉS OKA

"Aki záloga a mi örökségünknek Isten tulajdon népének megváltására,
az Ő dicsőségének magasztalására." 
(Efézus 1:14)
"Az Ő jelenléte bennünk Isten biztosítéka arra, hogy valóban meg fogja adni nekünk mindazt, amit ígért; a Lélek pecsétje rajtunk pedig azt jelenti, hogy Isten már megvásárolt bennünket, és garantálja, hogy magához vesz bennünket. Ez újabb ok arra, hogy magasztaljuk dicsőséges Istenünket!"(Efézus 1:14; az angol The Living Bible-verzióból fordítva)                             
Ha még egy okot keresel arra, hogy magasztalhasd dicsőséges Istenünket, akkor lépj be a mennyei bankba, és válts ki egy csekket, amit az Úr adott neked, mikor betöltött Szentlelkével. Az egyik legnagyobb értékű csekk a mennyei örök élet bizonyossága. Kifizetése garantált, és nem lehet elveszíteni.
Charles Spurgeon egyik prédikációjában közzétesz egy történetet egy hölgyről, aki több mint húsz éven keresztül gondoskodott egy nagyon gazdag úri emberről. Mivel a férfinak nem voltak örökösei, így elhatározta, hogy vagyonának nagy részét erre az asszonyra hagyja, aki olyan hűségesen ápolta őt. Amikor érezte, hogy közeledik a halála, írt valamit egy kis papírlapra, és odaadta a hölgynek. A bejárónő nagyon hálás volt azért, hogy ura nem feledkezett meg róla, és kitűzte a papírt a londoni külvárosban álló viskójának falára. "Néhány évvel később - beszéli el Terry Law a The Power of Praise and Worship [Isten dicsőítésének és tiszteletének hatalma] című könyvében - a hölgy megbetegedett, és elhívták Spurgeont, a nagy igehirdetőt, hogy látogassa meg. Miután imádkozott az asszonnyal, körbesétált a szobában, és észrevette a falra kitűzött cédulát. Odafordult a nőhöz, és kérte, mesélje el a papírlap történetét. Majd megkérdezte tőle: 'Tud maga olvasni?' 'Nem, sosem tanultam meg' - válaszolta az asszony. Spurgeon örömmel osztotta meg vele a hírt: 'Asszonyom. ez a cédula egy hatalmas vagyonról szóló csekk. Nem kellett volna ilyen szegény körülmények között élnie. London legelegánsabb házaiban lakhatott volna, és a legjobb ételeket fogyaszthatta volna.' "
Váltsd be ma a csekket, és kezdd el dicsőíteni Istent csendességedben, a kis csoportos összejövetelen és a gyülekezetben, amikor közös istentiszteleten gyűltök össze. Örök életed Atyáddal éppolyan biztos, mint a Szentlélek jelenléte benned!
Imádság a mai napra
"Segíts, Uram, hogy észrevegyem a lehetőségeket, és bizonyíthassam, mennyire örülök a Szentlélektől kapott üdvbizonyosságnak, ami enyém lehet Jézusban!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése