2017. március 11., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

 Áronnak is úgy készítették a szent ruhákat, amint az Úr megparancsolta Mózesnek.

     2Móz 39,1

A mi Urunkat, Jézus Krisztust "nagy Főpap"-nak nevezi a Zsid 4. Külsőképpen nem lehetett ezt rajta felismerni. Olyan ruhát hordott, mint bármely ember. Lelki szemmel nézve azonban a főpapi ruházat teljes díszében áll előttünk az Úr. Ahol Áron ruházatában fehér anyagról van szó, az a legfinomabb, makulátlan tiszta gyolcsból volt elkészítve.

A mi nagy főpapunkról ezt mondja az Ige: "Mindenben hozzánk hasonló volt, de bűn nélkül". Makulátlanul tiszta volt az Úr ifjúságától fogva. A haragnak, keserűségnek, testi kívánságnak, pénzsóvárságnak, bosszúnak semmi foltja nem volt rajta. Tiszta volt gondolatvilága, imaélete, családi élete, tiszta a gyermekkorban, ifjúságában és felnőtt korában.

Ahol Áron ruhájának pirosnak kellett lennie, az bíborból volt, jelezve a királyi méltóságot. Nos, Jézus szíve teljességéből alázatos volt. Amikor királlyá akarták tenni, elvonult közülük. De mint király szállt szembe a viharral, a hullámokkal és démonokkal. Pilátusnak királyi hatalommal felelt. Heródes előtt királyi fenséggel hallgatott. - És a hósen (a mellre való táblácska)!

Milyen hűséges volt az Úr Jézus a másokért való könyörgésben! Imádkozott Péterért, hogy el ne fogyatkozzék a hite. A kereszten imádkozott kínzóiért és azokért, akik gyalázták. Milyen vigasztaló számunkra a Zsid 7,25: "Ő mindenképpen idvezítheti azokat, akik Ő általa járulnak Istenhez, mert mindenkor él, hogy esedezzék érettük". Végül a homlokon lévő tábla: Szentség az Úrnak! Üdvözítőnk életében minden Istennek volt szentelt: beszéde, hallgatása, pihenése, cselekvése, szenvedése, harcai és halála: "Szentség az Úrnak!" Ha egy igazi hűséges gyermeke az Úrnak meglátogat bennünket, eltávozásakor valami titokteljes áldást hagy maga után.

Majdnem kétezer éve, hogy Megváltónk elment e földről. De még ma is érezzük áldását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése