2017. március 13., hétfő

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Kelj fel, csinálj nekünk isteneket!

     2Móz 32,1

Hadd mondjuk még egyszer: micsoda rettenetes következménye van a türelmetlenségnek! Ez a történet leleplezi minden ártalmát. Sohase gondolkozzunk így: igaz, hogy egy kicsit türelmetlen vagyok, de alapjában véve mégis jó szívem van. Nem!

A türelmetlenség elpusztítja Isten munkáját bennünk. Elcsal bennünket Isten nevelőiskolájából. Ne mentegessük ezzel: gyenge az idegzetem, heves fájdalmaim vannak.

Menjünk Jézus Krisztus keresztjéhez és imádkozzunk így: "Ó, Isten ártatlan Báránya, ki mindig türelmes voltál, ments ki a türelmetlenségből, a mindennapi életem csekélynek látszó idegességeiből is! Add nekem a Te türelmedet! Növekedj Te bennem!" Aki nem imádkozik így, annak életében a türelmetlenségből gonosz bűnök nőnek ki. Izraelnél pl. pogány bálványimádás. Hogyan volt ez lehetséges?

Egyiptomban gyakran látta Izrael, amint az emberek aranyborjúikat körültáncolták. Kezdetben talán ezt gondolták: Milyen nevetséges! Micsoda ostoba bálványok! Mi az élő Istenben hiszünk, Aki teremtette az eget és a földet. De hosszas szemlélés után szívükben az a körtánc határozott tetszésre talált. És most, most jött mindez napvilágra.

Ti, kedves szülők, sohase gondolkoztatok így: az én gyermekem részt vehet világi szórakozásokban, mulatságokban, úgysem árt az neki semmit?! Egészen titokban szívében tetszésre találhat a világi bálványimádás. Egy napon aztán olyan módon tör elő, hogy rémülettel tölt el.

Hadd tanítson az aranyborjú története erre: sokat jelent az, ha valaki évek hosszú során szemléli e világ üzelmeit, ha maga nem is részes benne! Úgy tudjuk legjobban magunkat és gyermekeinket is védeni ettől, ha Isten Igéjével élünk és komoly imaéletben állandóan az Úrral járunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése