2017. március 13., hétfő

Andrew Wommack:Ne aggódj – imádkozz hálaadással!

Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Filippi 4,6)


A fenti igerészben használt görög „merimnaó” szó szerint azt jelenti, hogy „gondterhelt, aggódik valami felől” (Strong Konkordancia). A New International Version Biblia a „gondterhelt” szóval fordítja, melynek jelentése: „nyugtalan, szorong egy bizonytalan esemény vagy ügy miatt; aggódik” (American Heritage Dictionary). Azt a parancsot kaptuk, hogy ne aggódjunk semmi felől. Hogyan lehetséges ez? Ez a vers kifejti, hogy imádságban kellene az Úr elé vinni a szükségeinket és a problémáinkat. A gondterhelt, aggódó emberek nem vetették az Úrra a gondjaikat imában.

Figyeld meg, hogy minden könyörgésünknek hálaadással kellene elhangzania! Ez nagyon fontos. Néha az emberek csak rázúdítják az Úrra az összes problémájukat, és ezt hívják imádságnak. Amikor azonban megfogalmazzuk és hálaadásba burkoljuk a szükségeinket, az a hit birodalmába emel minket. Ha hiányzik a hálaadás az imáinkból, akkor nem bővölködünk a hitben (Kolossé 2,7). Pál azt mondta, hogy hálaadással tárjuk fel a kéréseinket Isten előtt. A kérés olyasmi, amit már kértünk, de még nem kaptuk meg. Nem kérjük valaminek a megvalósulását, ami már megtörtént. Tehát meg kell köszönnünk az Úrnak a különféle dolgokat, mielőtt még megteszi őket. Ezt hívja a Biblia hitnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése