2017. április 10., hétfő

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

,,Az Úr, a te Istened megáldott téged... tudja, hogy nagy pusztaságon jársz... nem szűkölködtél semmiben.,,- 5Móz 2,7



A boldog, eredményekben gazdag élet titkába nyerünk itt betekintést. Negyven évet kellett eltöltenie Izraelnek a nagy, kietlen pusztában. Gyakran gondolhatta a nép, hogy sohasem jutnak el a megígért célhoz. Egy napon aztán így szólt az Úr: "Elég már a hegyet kerülgetnetek, forduljatok észak felé"! (3. v.)

Mi, keresztyének is nagy, kietlen pusztán vonulunk át. E föld siralomvölggyé lett a bűn miatt. Sok vallásos ember hosszasan tartózkodik a "Törvény" hegyén. Áldott az óra, amikor az Úr szól: Legyetek a kegyelem hegyének hálás zarándokaivá! Nektek adom a mennyet, ingyen, ajándékul. Vonuljatok hálás szívvel a mennyei haza felé!

Izraelnek tovább is szólt Isten: vándorlásotok alatt idegen törzsek földjére értek. Belekeveredhetnétek olyan harcokba, amit én nem akarok. Először is az Ézsau fiaival találkoztok. Érezni fogjátok, hogy félnek tőletek. Meg ne tévesszen ez benneteket, hogy harcba bocsátkozzatok velük, jóllehet ez a harc eredményesnek látszana! Az edomiták földjét nem adom néktek. Éppen így van ez a Moábiták földjével is. Ne ingereljétek őket harcra! Nem akarok háborút ellenük. Ezzel szemben Szihon földjét néktek szántam. Gyűjtsétek erőtöket erre a harcra!

Boldog ember az, akinek van füle Isten hozzá intézett szavának meghallására: Fiam, őrizkedj ettől a harctól! Ne forgácsold szét erődet, mert gyenge, ideges, fáradt leszel! Összpontosítsd erőidet azokra a feladatokra, amiket én szabok eléd! Ez az út a boldog, eredményekben gazdag élethez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése