2017. április 18., kedd

Ima és megvallás

Hálatelt szívvel köszönöm, hogy elől és hátul körülzártál engem és fölöttem tartod kezedet. A Te kezed vezérel és a Te jobb kezed tart meg engem. (Zsolt. 139,5.10)

Ezért bizalommal telve, és bátran mondom: Az Úr az én segítségem, nem félek; (Zsid.13,5.6)

Nem félek, mert Te velem vagy Uram, nem csüggedek, mert Te vagy az én Istenem, megerősítesz, sőt megsegítesz, és igazságod jobbjával támogatsz. Megszégyenülnek, akik fölgerjednek ellenem, s akik velem perlekednek, akik engem háborgatnak, mivel Te a jobb kezemet fogod, és ezt mondod nekem: Ne félj, Én megsegítlek.(Ésa.41,10-13)

Ezért hiszem és vallom, hogy bátor és erős vagyok, nem félek és nem rettegek, mert velem vagy Uram, én Istenem. Te mégy előttem, és a Te dicsőséged követ engem; megígérted, hogy el nem maradsz tőlem, sem el nem hagysz engem. (Józs.1,9. És 5Móz.31,8)
Te vagy oltalmam és erősségem! Igen bizonyos segítség vagy a nyomorúság idején, ezért nem félek, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe; zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai, hegyek rendülhetnek meg háborgásától. (Zsolt.46,2-4)

Én ekkor sem félek, hanem imádkozom, hogy add meg nekem Uram a Te dicsőséged gazdagságáért, hogy hatalmasan megerősödjek a Te Szellemed által a belső emberben. Hogy lakozzék Krisztus hit által az én szívemben; és megérthessem minden szentekkel egybe, hogy mi a szélessége, hosszúsága, mélysége és magassága az Isten jóvoltának, és megismerjem a Krisztusnak minden értelmet felülhaladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjek az Istennek egész teljességéig. (Eféz.3,16-19)

Megvallom hittel a menny angyalai és a sötétség urai előtt, hogy mindenekben felettébb diadalmaskodom Azáltal, Aki engem szeretett, (Róm.8,37)
és Aki nem a félelemnek szellemét, hanem a fiúságnak, az erőnek, szeretetnek és józanságnak Szellemét adta nekem. (Róm.8,15. És 2.Tim.1,7)

Magasztaltassék hát a Te dicsőséges, hatalmas szent Neved Úr Jézus, amely Név előtt minden térd meghajol mennyen, földön és föld alatt, s amely névről neveztetek én is, s amely névhez, mint erős toronyhoz fut az igaz, és felemeltetik (felmagasztaltatik).
Ámen!

(Gyenisné Mária)
http://mindenlehetseges.shp.hu/hpc/web.php?a=mindenlehetseges&o=megvallas%3A_ne_felj_csak_higgy_Cm9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése