2016. szeptember 23., péntek

A gondviselés

Ma szomorúan olvastam, hogy vannak keresztények, akik kenyér problémájuk van! Úgy gondolom, hogy gyors segítségen kívül hosszú távon meg kell keresni az okát mitől van ez a probléma. Hisz mi értünk Jézus meghalt...és nem azért hordozta el az összes átkunkat, betegségünket, szegénységünket, hogy mi keresztényként szegények legyünk! A másik, hogy mi jó értelemben irigylésre méltónak, követendő példának kell lennünk a világban! Egyszer a szomszédom, aki tudta, hogy megtért keresztény vagyok, azt mondta, hogy ő nem akarja követni Jézust, mert az szegénységgel és szenvedéssel jár!
Mi jó illat kell, hogy legyünk a világi embereknek azt kell látniuk, hogy nekünk ragyog a szemünk és áldottak vagyunk! Miért választottam én, hogy megkeresem az egy igaz Istent? Mert találkoztam egy hívő hölggyel, akinek ragyogott szeme, csillogott amikor beszélt, áradt belőle valami plusz és én akkor azt mondtam, hogy nekem az kell!! :)
Ilyenek legyünk kedveseim, ragyogó -csillogó szeműek..:), hisz a világ Teremtője a mi Megváltónk, aki mindent, de mindent már elvégzett helyettünk, hogy mi TELJES, ÁLDOTT életet tudjunk élni! 
Ámen! :)


 "Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább? Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja." (Máté 6, 25-34.)


Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé. (Zsoltárok 37:25)

Jézus azért jött, hogy életünk legyen, sőt bőségben éljünk (János 10,10).

 MINDENT (Munka helyet, otthonodat, egészségedet társadat, gyermekedet.....) elkészített az Úr neked már, minden áldást! 
Ott van a szellemi szférában, csak meg kell vallanod a hitedet! 
Mi a hit? 
„A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. (Zsid. 11:1)--------------ÁLDOTT VAGY!! -------(...nem átkozott)

V. Mózes 25.

,,1. Ha pedig szorgalmatosan hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és megtartod és teljesíted minden ő parancsolatát, a melyeket én parancsolok ma néked: akkor e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened;
  2. És reád szállanak mind ez áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára.
  3. Áldott leszesz a városban, és áldott leszesz a mezőben.
  4. Áldott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, és a te barmodnak gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése.
  5. Áldott lesz a te kosarad és a te sütő tekenőd.
  6. Áldott leszesz bejöttödben, és áldott leszesz kimentedben.
  7. Az Úr megszalasztja előtted a te ellenségeidet, a kik reád támadnak; egy úton jőnek ki reád, és hét úton futnak előled.
  8. Áldást parancsol melléd az Úr a te csűreidben és mindenben, a mire ráteszed kezedet; és megáld téged azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked.
  9. Az Úr felkészít téged magának szent néppé, a miképen megesküdt néked, ha megtartod az Úrnak, a te Istenednek parancsolatait, és az ő útain jársz.
  10. És megérti majd a földnek minden népe, hogy az Úrnak nevéről neveztetel, és félnek tőled.
  11. És bővölködővé tesz téged az Úr minden jóban: a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, hogy néked adja azt.
  12. Megnyitja néked az Úr az ő drága kincsesházát, az eget, hogy esőt adjon a te földednek alkalmas időben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszesz kölcsönt.
  13. És fejjé tesz téged az Úr és nem farkká, és mindinkább feljebbvaló leszesz és nem alábbvaló, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek parancsolataira, a melyeket én parancsolok ma néked, hogy tartsd meg és teljesítsd azokat;
  14. És ha el nem térsz egyetlen ígétől sem, a melyeket én parancsolok néktek, se jobbra, se balra, járván idegen istenek után, hogy azokat tiszteljétek.,,

Jézus két parancsolatot adott!Nem 100-at, csak kettőt, az mindent elvégez :) A szívedbe véste! Már nem vagy kitéve a bűnnek! Ad hozzá erőt is, hogy  a bűn többé ne uralkodjék rajtad! 

,,Rómabeliekhez írt levél 6. rész
  1. Mit mondunk tehát? Megmaradjunk-é a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen?
  2. Távol legyen: a kik meghaltunk a bűnnek, mimódon élnénk még abban?
  3. Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?
  4. Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.
  5. Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk.
  6. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:
  7. Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.
  8. Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.
  9. Tudván, hogy Krisztus, a ki feltámadott a halálból, többé meg nem hal; a halál többé rajta nem uralkodik,
  10. Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él.
  11. Ezenképen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.
  12. Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
  13. Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.

14. Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.,,

”Szentek legyetek, mert én az Úr, a ti Istenetek szent vagyok!” (3.Móz. 19,2-ben és 1.Pét. 1,15-16.) ,, Hanem a miképpen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben,,

1. Megtértél, Isten kezébe tetted le az életedet
2. Szereted Istened és szereted felebarátaid
3. Nem élsz bűnben, Istennek szentelt életet élsz és mindent megteszel a munkádban is.
4. Imádkozol, Olvasod- tanulámányozod az Igét, Hálát adsz mindenért az Úrnak, Megvallásokat teszel naponta.....
Mégis kenyér problémáid, számla problémáid vannak.....

Jártam én is így...kérdeztem  a Pásztort, mitől van ez?? 
Lehet, hogy próba is, de lehet, hogy erősség áll a probléma mögött! Te ÁLDOTT VAGY!! mondta és megismételtette velem a gyülekezett előtt mikrofonba meg kellett vallanom hangosan! 
DE jó volt, hallani magamat, ezt a megerősítést, csupán ezt a két szót..mégis milyen sokat jelent :) :)
1. Próba: “Amelyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között, Hogy a ti kipróbált hitetek, ami sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dicséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;”           1 Péter 1.6-7.

2. Keress más munkát!  Ha nincs kérj, mert aki kér az kap..
3.Erősség: Jézus azt mondta a Máté 12:29-ben, hogy először az erős embert kell megkötözni, majd bemenni a házába, és kirabolni.
Lehet, hogy az életeden egy erőség, gonosz uralkodik..aki meg hiúsít mindent ami előre visz téged az Isten útján. Akkor ezt meg kell kötözni! Vagy te, vagy kérj segítséget a Pásztorodtól!
 


Tehát NE FELED!!!

  ÁLDOTT VAGY!! - Halleluja!

ÁMEN és Ámen!





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése