2016. október 15., szombat

Köszöntünk Szent Szellem!- ÍME, A CSÚCSTALÁLKOZÓ!

"Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság Igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel." 
(Efézus 1:13; új protestáns fordítás)

Belecsöppentél már valaha is egy hatalmi harc kellős közepébe? Ez bárhol előfordulhat: otthon, a családban vagy benn a cégnél, de akár nemzetközi szinten is. Miután egy török taxiban Izmirből Efézusba utaztam, lelkes várakozással sétáltam lefelé az ősi kövekkel kirakott utcákon, és leültem a nagy amfiteátrum színpadára. Pál itt mondta el beszédét a tömeg előtt, és hirtelen egy zendülés közepén találta magát, ami magába szippantotta az egész várost (Cselekedetek 19:21-41). Az efézusi Diana istennő követői azt állították magukról, hogy igazi erő birtokosai, az igehirdető viszont világosan tudta, hogy ő Isten hatalmának oldalán áll. Amikor Pál később megírta levelét az efézusi keresztényeknek, a Szentlélek ihlette szavait, mert ez lett az Újtestamentum legtöbb erőt adó üzenete. Itt több kifejezéssel és illusztrációval szemléltette a Szentlélek hatalmát, mint az Írás bármely más része. Szánj időt rá, hogy figyelmesen elolvasod az egész írást! Hamar ráébredsz, hogy ez Isten szuperhatalmának üzenete ma számodra!
Tekintsük át Pállal együtt az 1. fejezet 13. versében azokat a lépéseket, ame lyek által bárki lelki erőt nyerhet. Először a Szentlélek az Igéhez irányít bennünket. Ez a Biblia írott vagy élőszóval hirdetett üzenete, ami Jézust mutatja be nekünk. Ezért olyan fontos a Szentírás terjesztése. Másodszor a Szentlélek segít ráébrednünk, hogy az Ige igaz, pontos és megbízható. Ha eljutunk erre a következtetésre, felfedezzük benne üdvösségünk örömhírét, s ha hajlandóak vagyunk rá, akkor hittel elfogadjuk Jézust, mint személyes Megváltónkat. Ebben a pillanatban a Szentlélek szuperhatalma lakozást vesz bennünk. A világ gazdasági szuperhatalmai évente tartanak csúcstalálkozót. Néhanapján kemény vitáik vannak. Máskor viszont egységre jutnak, és a nyilatkozatokat minden kormányzó és miniszterelnök aláírja. Az efézusi levél Pál dokumentuma a szuperhatalmak csúcstalálkozójáról, ami nem végződött azzal, hogy egyezség köttetett volna Sátánnal. Éppen ellenkezőleg: a Szentlelket mutatja be, mint életünk mindent uraló szuperhatalmát!
Imádság a mai napra
"Köszönjük, Urunk, hogy Jézussal mindig a győztes oldalon lehetünk!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése