2017. március 7., kedd

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-A HADSEREG


A mai napon olvasandó igeszakasz: Ef 6,10-18
10 Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. 11 Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. 12 Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.13 Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. 14 Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, 15 felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével.16 Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 17 Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. 18 Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért; 



"Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben."

(Ef 6,11)


Senki nem lehet katona - nem is szólva arról, hogy tiszt - gyakorlatozás nélkül. És egy fegyelem nélküli hadseregnek egy szikrányi esélye sincs. Gyakorlatozás és fegyelem nélkülözhetetlen a Krisztus egyháza életben maradása szempontjából.
Jóllehet "a harci dalok" sok egyházban kedveltek, kevés egyháztagot érdekel a gyakorlatozás és a fegyelem. Ha gyakorlatozásra gondolunk, rendszerint gyermekekre és fiatalokra gondolunk. Természetesen fiatal korban kell elkezdenünk, azonban túlontúl sok ember van, aki nem csupán elkezdi, hanem abba is hagyja, amíg még fiatal. Az eredmény az, hogy az egyház gyermeteggé válik.
Az ördög elleni küzdelem embert kíván: Isten emberét. Az iparban a szakmai továbbképzés a nyugdíjba menetelig tart. Máskülönben az üzleti élet hatékonysága sínyli meg. Isten iskolájában a követelmények nem könnyebbek. A gyakorlatozásnak akkor kell elkezdődnie, amikor csecsemők vagyunk, és folytatódnia kell egészen addig, amíg haza nem hívatunk.
Amikor a fegyelemre gondolunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy a hadseregben mindenkinek ismernie kell a rá vonatkozó parancsokat és engedelmeskednie kell azoknak, mégpedig "ha" és "de" nélkül. Ideje már, hogy ugyanezt tegyük a lelki katonáskodás terén is, máskülönben elveszítjük a csatát. Tisztában kell lennünk Urunk parancsaival és egyszerűen engedelmeskednünk kell azoknak. És abba kell hagynunk azokat az "érdekes vallásos vitákat".
Vessünk véget azoknak a véget nem érő üléseknek, ahol "megvitatjuk problémáinkat". Háborúban vagyunk.
Krisztus parancsainak a tekintélye vitán felüli, de úgy tűnik, hogy Krisztus követői között rengetegen vannak, akik nem is ismerik parancsnokunk parancsait. Amikor pedig ezek a parancsok világosan meg vannak fogalmazva, jönnek a "ha" és "de" ellenvetéseikkel.
Ha nem vesszük magunkra "Isten minden fegyverét", azaz a lelki támadó és védőfegyvereket, amelyekkel Isten felszerel minket, nem tudunk megállni "a gonosz napon", amely nap éppen most van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése