2017. március 10., péntek

Kenneth E. Hagin : A szájunk gyümölcse!

A férfi szájának hasznával elégedik meg az ő belseje; az ő beszédének jövedelmével lakik jól. — PÉLDABESZÉDEK 18,20.


Nem fogod Isten áldásait megkapni csak azért, mert hiszel. Nem fogsz üdvözülni, meggyógyulni vagy az imáidra választ kapni, csupán mert hiszel. A legtöbb keresztény azt hiszi, elég csak hinni, a Biblia azonban nem ezt tanítja. A Biblia azt tanítja, hogy hinned kell és mondanod is kell valamit.

Például, a Róma 10,9 és 10 szerint az üdvösséghez az szükséges, hogy: „… a TE SZÁDDAL VALLÁST TESZEL az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz.”

Figyeljük meg, hogy itt nem az áll, hogy üdvözülni fogsz, csak mert hiszel. Mindjárt a következő vers azt mondja: „Mert SZÍVVEL hiszünk a megigazulásra, SZÁJJAL TESZÜNK PEDIG VALLÁST AZ ÜDVÖSSÉGRE.”

Jézus nem azzal fejezte be a Márk 11,23-at, hogy mindazt megkapod, amiben hiszel. Ő így fejezte be ezt a mondatot: „… meglesz néki, amit MONDOTT.”

A hitet mindig SZAVAKKAL fejezzük ki! Az, amit beszélsz — nemcsak vasárnap a gyülekezetben, vagy amikor imádkozol, hanem azok a szavak, amiket a mindennapi életben szólsz, otthon, barátaiddal beszélgetve és a munkahelyeden —, ezek határozzák meg, hogy mit kapsz meg az életben.

Megvallás
: Eldöntöttem, hogy csak Isten Igéjével összhangban fogok beszélni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése