2017. március 17., péntek

Kenneth Hagin : Második lépés: tedd meg!

Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy van hite, cselekedetei pedig nincsenek? […] De mond hatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak.Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteid nélkül; én is meg fogom neked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet. […] Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő [Ábrahám] cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit. —JAKAB 2,14. 18. 22.



2. lépés: tedd meg! A vérfolyásos asszonynak semmi haszna

nem lett volna abból, ha pusztán kimondta volna: „Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok”, de nem cselekedett volna a szerint, amit kimondott!

Jézus azt mondta abban a látomásban: „A cselekedeteid vagy legyőznek, vagy pedig sikerre visznek. A cselekedeteid szerint vagy kapni fogsz, vagy akadályoznak abban, hogy kapj.”

Ez nagyon fontos, olvasd el újra!

Jakab apostol levele a hívőknek szól. Jakab azt mondta:

„Mi a haszna, atyámfiai.” Legtöbben azt hiszik, hogy Jakab itt az üdvösségről szól, ő azonban olyanoknak ír, akik már üdvözültek, rámutatva arra, hogy a hit a megfelelő cselekedetek nélkül nem működik. Nagy hibát követünk el, ha megvalljuk hitünket Isten Igéjében, de helytelen cselekedeteink ugyan - akkor ellentmondanak megvallásunknak. Ahhoz, hogy Istentől kapni tudjunk, cselekedeteinknek összhangban kell lenniük azzal, amit mondunk és hiszünk. Ez az asszony azt mondta: „Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok”, és ezt követően e szerint is cselekedett — és meg is kapta!

Megvallás: Az én cselekedeteim összhangban vannak Isten Igéjével. A cselekedeteim győzelemre visznek engem. Cselekedeteim szerint kapok Istentől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése