2017. március 17., péntek

Kenneth E. Hagin:Első lépés: mondd ki!

Mert ezt mondja vala: Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok. És vérének forrása azonnal kiszáradt, és megérzé testében, hogy kigyógyult bajából. […] Ő [Jézus] pedig monda néki: Leányom, a te hited megtartott téged. Eredj el békével, és megszabadulva bajodtól, maradj egészséges. —MÁRK 5,28. 29. 34.

Az Úr Jézus Krisztus 1953-ban egy látomás során egy prédikációt adott nekem. Azt mondta, fogjak papírt, ceruzát és írjam le: 1, 2, 3, 4. Majd azt mondta: „Ha bárki, bárhol megteszi ezt a négy lépést, illetve működésbe hozza ezt a négy alapelvet, mindig meg fogja kapni, amit csak kér Tőlem, illetve Istentől, az Atyától.”

A lépések, amiket Jézus megadott, egyszerűek. Így következnek:

(1) mondd ki

(2) tedd meg

(3) fogadd el és

(4) mondd el.
Jézus a vérfolyásos asszony gyógyulását hozta példának e négy lépés bemutatására.

1. lépés: mondd ki! Mi volt az első lépés, amit megtett a gyógyulása irányába?

„Mert azt mondja vala…” Jézus mondta nekem: „Akár pozitív, akár negatív, amit kimond, aszerint fogja megkapni. Ez az asszony tehetett volna negatív megvallást is. Mondhatta volna azt is: ‘Nincs semmi értelme. Már olyan hosszú ideje szenvedek. Már a legjobb orvosok is lemondtak rólam mind. Legjobb lesz, ha meghalok.’ És ezt kapta volna meg. De pozitív kijelentést tett — és az történt meg. Ez az asszony a hitét mondta ki.”

Megvallás: Azt kapom meg, amit kimondok. Én pozitív módon beszélek — és eszerint is kapok. Én kimondom a hitemet, és a kimondott szavaim egészségessé tesznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése