2016. augusztus 29., hétfő

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

Az ország pedig, és a hatalom, és az egész ég alatt lévő országok nagysága átadatik a magasságos szentei népének.   (Dán 7,27)



Micsoda hallatlanul nagy hatalomról van itt szó! Amikor Isten így szólt Mózeshez: "íme, istenévé tettelek a Fáraónak" (2.Móz. 7,1), akkor példátlan hatalommal ruházta fel.

Mennyivel nagyobb azonban az a hatalom, amit Isten az Ő népének szánt e szavakkal: "Az ország, a hatalom és az egész ég alatt lévő országok nagysága átadatik" az Ő népének.

A Biblia nem feleslegesen használ itt hármas kifejezést. Azt a korlátlan hatalmat akarja kifejezni, amit Isten népe fog bírni. Ez nemcsak Földünkre terjed, hanem még más világokra is. Micsodák a földi hatalmasságok ehhez az Istentől adott hatalomhoz képest!?

S kinek adja ezt Isten? Vannak csoportok a hívők között, akik ezt hirdetik: "Kizárólag ránk vonatkozik ez az ígéret! Egyedül a hozzánk tartozók hordják egykor a koronát"! Ó, micsoda rövidlátók!

Isten a Magasságos szentjei népéről beszél, azokról az emberekről, akik Isten tulajdonává lettek, akik nem e világ fejedelméi, nem a bűnéi, nem is magukéi.

Ez a szent nép Isten tulajdon népe, hirdeti annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívta ki őket (l.Pt. 2,9).

S mire kell ezt a hallatlan nagy hatalmat használni? Ezt így fejezi ki az Ige: "Minden hatalmasság néki szolgál és engedelmeskedik".

Azoknak a kiválasztása, akik Isten népéhez tartoznak, itt lenn aszerint történik, hogy el tudják-e mondani minden dologban: "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem"? (Csel. 6,9) Örökre, s egyedül csak Isten akarata cselekedeteiknek a meghatározója.

Legbensőbb lényük úgy formálódik, hogy nem is akarnak mást, mint Néki szolgálni és engedelmeskedni.

Milyen félelmetes lenne, ha ilyen hatalom más teremtmény kezébe kerülne! Isten készítsen fel bennünket, hogy jó tetszése szerint élhessünk!


 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése