2016. augusztus 25., csütörtök

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

   Igyekezzetek a város jólétén... és könyörögjetek érte! (Jer 29,7)

Szóljunk még egyszer a keresztyének politikához való helyes magatartásáról! Igénk erre tanít bennünket: ne légy közömbös vagy részvétlen az iránt az ország iránt, amelybe Isten helyezett, hanem keresd annak javát!

Izraelnek sok keserű oka lett volna arra, hogy haragudjon Bábelre, s táplálhatta volna szívében azt a gondolatot, hogy igazán rossz sora legyen a városnak. Izrael a város jólétére vonatkozó igyekezettel szemben közömbös, vagy egyenesen ellenséges lehetett volna.

Isten azonban nem akarta ezt. Ő a bosszú helyett a város jólétére irányuló igyekezetet parancsolt Izraelnek.

Ha Izraelnek Isten akarata szerint az ellenséges Bábel javát kellett keresnie, mennyivel inkább áll ez reánk, hogy keressük annak az országnak és népnek javát, amelybe Isten állított bennünket. Az ország javával szembeni önzőség és részvétlenség rövidlátó balgaság. A politikai hatalom birtokosainak hibái fölött való bosszankodásunk, vagy kedvetlenségünk sohasem vezethet arra, hogy hazánktól érdeklődésünket, szeretetünket és segítségünket megvonjuk.

S ha azt kérdezzük: Hogyan kell nekünk keresztyéneknek országunk javát keresnünk? Akkor Igénk azt mondja nekünk: "könyörögjetek érte az Úrnak"! Ebben vagy abban a speciális politikai kérdésben való magatartásra nézve nem ad Jeremiás utasítást. Csak egyetlen utat mutat, amelyen az ember hazájának és népének a legnagyobb hasznot nyújthatja: a komoly imádkozást.

Imádkozzunk azért, hogy az égre kiáltó bűnök és vétkek fedessenek fel és szűnjenek meg!

Kérjük Istent, hogy az Igét szabadon és Istentől kapott erővel hirdethessük!

Mivel Aki minket megfenyített, meg is gyógyíthat, azért a hűséges imádkozók mindennél fontosabbak országunkban.
 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése