2016. augusztus 30., kedd

TANÍTÁSOK- Dr. Kováts György-MIT SZERETNÉL?

Van egy kulcskérdés, amit, ha lelki-gondozói beszélgetésben vagyok valakivel, esetről-esetre, ahogy a Szentlélek vezet, de általában felteszek: "Mit szeretnél?"
 


Mi van a szíved mélyén? Mi az, ami, ha megvizsgálod, megnézed, saját magad szívét, hogy mit szeretnél, egyértelmű? Mert ez lesz a meghatározó.
Sokan udvariasak. Sokan szeretnek valahogy eltűnni a sokaságban, és ezért nem mondják ki, mi van belül, és nem is mutatják azt. De, "Isten jól ismeri" a szívet. És - jóllehet az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de - Isten azt nézi, ami az ember szívében van. És erre kérdez rá. Ezt hozza fel előtted is - "mit szeretnél?". Valójában mi van benned?

Gondolsz arra, hogy az Ő országa KIRÁLYSÁG? Ez azt jelenti, hogy nem "demokrácia", amiben időről-időre változnak az ország vezetői, és ha "nem kedveled őket", egy időszak elteltével "tehetsz annak érdekében, hogy mások legyenek ebben a pozícióban". Az Isten országának URALKODÓJA van. Királya, Aki NEM FOG MEGVÁLTOZNI. És az Ország, mindig is KIRÁLYSÁG marad. És a Király, Jézus Krisztus. Az Uraknak Ura, és a Királyoknak Királya Ő, s aki Őhozzá ragaszkodik, s Ővele akar élni, személyesen, az fogja ott jól érezni magát.

Olyan hála van bennem, amikor arra gondolok, hogy sok évvel ez előtt, nem hagyott engem az Úr, hogy kettős szívvel éljek, és félszívvel maradjak "Őmellette". Nem hagyta, hogy a "vallásos langyosságban" maradjak, hanem döntés elé állított. És ez az életem alapboldogsága, hogy megnyert Magának. Azt akarta, hogy az Övé legyek, és bennem is feltámadt ez a vágy, és megszületett a készség. Döntöttem, és onnantól fogva azt AKARTAM, hogy uralkodjon rajtam, Ő legyen a Királyom.
Ez 100%-os döntés, teljes odaszánás, visszavonás nélkül, ahogyan Ő is itt volt ebben a világban, ahogy végigélte ezt a földi életet, és ahogy kifizette a váltságdíjat értem a kereszten. 100%-osan. Teljességgel.
És most azt mondja: aki Őutána akar menni, annak PONTOSAN ÍGY kell megtagadnia önmagát, felvennie a keresztet, és követni Őt, napról-napra. Mert Ő KIRÁLY, Uralkodó, Akinek VAN akarata, és ezt az akaratot kifejezésre juttatja.

Ha Vele békességben akarsz élni, akkor nem tudsz mást tenni, hanem ÁTADOD Neki az életedet, és azt mondod: "Itt vagyok, Uram, hogy cselekedjem a Te akaratodat. Ámen."

Boldog ember, aki megteszi, és átadja magát Neki, boldog, aki abban leli kedvét, hogy megcselekedje, amit Ő szeretne, és keresi Őt, és az Ő akaratát, igazságát, országát. Első helyen. Boldog. Nem kifosztott, nem "vesztette el az egyéniségét", hanem helyére került. A Teremtő kezében, a Teremtő tervében. Nem úgy, mint azok, akik a példázatban ezt üzenték az Úrnak: "Nem akarjuk, hogy Ő uralkodjék mi rajtunk."

MIT SZERETNÉL?
Róma 14,8-9. "Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. Mert azért halt meg és támadott fel és elevenedett meg Krisztus, hogy mind holtakon mind élőkön uralkodjon."
(Lk 16,15. 1Sám 16,7. Lk 19,14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése