2016. augusztus 27., szombat

Örömteli mindennapok- Igaz Szeretetben való élet

„Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat és önmagát adta érte.”-Ef.5,25-

Legyél kezdeményező a szeretetben,az odafigyelésben,az elfogadásban ,ahogy Krisztus is az ,a másik feltétel nélküli elfogadásával.A szeretetünknek elsősorban akarati döntésen kell alapulnia, nem változékony érzelmeinken.
„A férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének. ” -Ef 5,28-30-
Mennyi időt, energiát és figyelmet fordítasz naponta tested táplálására és gondozására?.......és mennyi idő, energia és figyelem jut naponta a feleségednek?

A férj akkor lesz jó vezetője a családjának,ha az Ő feje a Krisztus .
Először a férjnek kell betöltenie a szerepét ahhoz, hogy a feleség és a gyerekek képesek legyenek betölteni a magukét
A férj, aki a feleség és a család feje, a feleségét és a családját szolgálja. Mk 10,45
Isten Igéje rávezet,megtanít minket arra,hogyan legyünk jó házastársai egymásnak,hogyan és mitől fog jól működni a kapcsolatunk a házasságban .Egy házasságban mindkét félnek megvan a szerepe ,amit be kell tölteni ,ahhoz ,hogy jol működjön minden.Ám ha nem vesszük komolyan és nem cselekszünk ennek alapján ,nem fog úgy müködni ahogy azt Isten elrendelte,és ahogyan szeretnénk ,hogy működjön .Először is Isten Igéjét tesszük az első helyre az életünkben és erre kezdünk el épitkezni .Ha már házas voltál mielőtt megismerted volna Isten akaratát a házasságodra ,akkor is ujra lehet kezdeni .Isten megigérte ,hogy az egyenetlent egyenessé teszi ,és ez életünk minden területére vonatkozik,amit átadunk Neki.
Soha nincs késő újrakezdeni ,de nem érdemes sokáig húzni az időt az újrakezdésre,mert ezalatt sok értékes perctől megfosztjuk egymást ,nem éri meg.
,,az asszony pedig tisztelje a férjét. „ (Ef 5,33)
A férj csak akkor érzi magát sikeresnek, ha a felesége is tiszteli őt.
Kölcsönösen és feltétel nélkül meg kell adnunk egymásnak az odafigyelést,szeretetet amire tanit a Biblia.Törekednünk kell az egységre ,nem az egymás alá -fölé rendeltségre .Egymás mellé rendelt az Úr bennünket ,egymás segítőtársaiként szeretetben elfogadásban.
Ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba.1 Péter 3,1-7-
Éljetek a Krisztusi szeretetben!
Legyen örömteli napotok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése